Μουσείο Τυπογραφείας

Ομιλίες του ερευνητή Νίκου Λυγερού στα Χανιά

LYGEROS NIKOSΕνδιαφέρουσες ομιλίες θα πραγματοποιήσει ο ερευνητής Νίκος Λυγερός στις 22, 23 και 24 Μαρτίου 2017 στα Χανιά.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, ο κ. Λυγερός θα μιλήσει:

•Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Νεώριο Μόρο στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων με τίτλο: “Ασκήσεις Έξυπνης Ιστορίας και Κρήτη”.

•Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο Ακρωτήρι (Αμφιθέατρο Κτιρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη) με τίτλο “Η Έξυπνη Παιδεία της Καινοτομίας”.

«Τα Μαθηματικά της ΠΟΙΗΣΗΣ

17309211_1216631851791092_3736119898256782057_nΝωρίτερα, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Νίκος Λυγερός θα μιλήσει και στους μαθητές και δασκάλους του 10ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Η ΠΟΙΗΣΗ των Μαθηματικών … Τα Μαθηματικά της ΠΟΙΗΣΗΣ» στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χανίων. Την εκδήλωση διοργανώνει το 10ο Δημοτικό σχολείο Χανίων με την συμμετοχή της Β’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Χανίων.

•Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, Νεάρχου 23,  με τίτλο “Γεωοικονομική Σημασία της Κρήτης και ο Ρόλος των Μηχανικών”.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Νίκος Λυγερός είναι ένας άνθρωπος με πολυσχιδή δραστηριότητα. Έχει να επιδείξει έργο στους τομείς των μαθηματικών, της γλωσσολογίας, της κοινωνιολογίας, της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της οικονομίας, της ποίησης και λογοτεχνίας, της μουσικής, του θεάτρου, της στρατηγικής, της γεωπολιτικής, κ.α. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Lyon στη Γαλλία, τόσο στα μαθηματικά όσο και στη γλωσσολογία. Ο ίδιος είναι ευρύτερα γνωστός για τον πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης του. Έχει συγγράψει πάνω από 30 χιλιάδες κείμενα, ανάμεσα τους επιστημονικά άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά αποσπάσματα, ιστορικές μελέτες και στρατηγικές αναλύσεις, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του (www.lygeros.org). Στον ίδιο ιστοχώρο, υπάρχουν και πάνω από 4000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των da Vinci, van Gogh, Dali, Picasso, Schiele, κ.α.».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.