Μουσείο Τυπογραφείας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια (φωτ.)

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστικής, τοπικών αρχών, πολιτών και κρατικού μηχανισμού να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια, φαίνεται πως η μάχη με τις φλόγες, τους ισχυρούς ανέμους και τις αναζωπυρώσεις θα είναι ολονύκτια.

Για «νύχτα μάχης» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενώ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στα Ψαχνά προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες δίχως τα εναέρια μέσα, που έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους. Το νυχτερινό σχέδιο της Πυροσβεστικής βασίζεται σε προσομοιώσεις που έχει κάνει η υπηρεσία με ειδικό λογισμικό ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανοκίνητες δυνάμεις, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων κι ένα ερπυστριοφόρο του Ελληνικού Στρατού, συν οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.