Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Συνέδριο για την Ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα «Ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κρήτη» από τις 10 ως τις 12 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων .

Το εν λόγω συνέδριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του «Κέντρου Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συνέδριο υποστήριξαν η Περ/κή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, τα τμήματα Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, οι Σχολικές Επιτροπές Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν με τις εισηγήσεις τους και τα εκθέματα τους 25 σχολικές μονάδες από τον Νομό Χανίων, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, το 1ο Γ.Ε.Λ Ηρακλείου –Καπετανάκειο-, το Λύκειο Πολεμιδίων  της Κύπρου καθώς και το ΕΚΦΕ Χανίων. Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της Εκπ/σης στην Κρήτη, το Μαθητικό Συνέδριο αποτέλεσε μία πρώτη καταγραφή της ιστορίας των σχολείων και ανέδειξε το μορφωτικό και κοινωνικό έργο των εκπαιδευτικών της ιστορικής αυτής περιόδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου λειτούργησε παράλληλα μέρος της έκθεσης με τίτλο: “Το άγνωστο «μέτωπο» των Βαλκανικών Πολέμων: η διοικητική ενσωμάτωση των Νέων Χωρών” του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία η οποία είχε  οργανωθεί με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους.  Παράλληλα έγινε παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία από τον Υπεύθυνο του Τμήματος, κ.Καζάκος Αντώνιο. Με τις ευγενικές χορηγίες τους στήριξαν την πρωτοβουλία η εταιρεία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη, ο Δήμος Πλατανιάς και το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου.

Το Συνέδριο τίμησαν με εισήγηση τους, ο κ. Χουρδάκης Αντώνιος, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης και η κα. Πετράκη Νίκη, συντηρήτρια παλαιών Βιβλίων και Αρχείων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το Συνέδριο στάθηκε αφορμή να συζητηθούν θέματα που αφορούν το χθες και το σήμερα της εκπαίδευσης στην Κρήτη. Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί ένα θεματικό δίκτυο σχολείων και άλλων φορέων , αφιερωμένο στην ανάδειξη της Ιστορίας της Εκπαίδευσης στην Κρήτη, που θα εμπλουτίζεται συνεχώς με ιστορικό υλικό. Το ίδιο το Συνέδριο αποτελεί πλέον αρχειακό υλικό που εντάσσεται στην Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Κρήτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα