Μουσείο Τυπογραφείας

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Ασημένιο μετάλλιο ο Θώμογλου στα 200μ πρόσθιο

ΘώμογλουΝέα Ελληνική διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες, αυτή τη φορά από την κολύμβηση, όπου ο Σάββας Θώμογλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ πρόσθιο (έτσι, η μέχρι τώρα συγκομιδή στους αγώνες είναι ένα μετάλλιο από κάθε χρώμα). Ο αθλητής του Άρη Θεσ/νικης, με επίδοσή 2:13.62, (στα προκριματικά είχε κάνει 2.14.94) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση σε αυτή την διοργάνωση (και συνολικά δεύτερο, αφού ασημένιο είχε κατακτήσει -το 2014- και ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ ύπτιο).

Νικητής αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Χαναγκουρούμα με 2:11.63, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Καλουσόφσκι, με επίδοση 2:13.72.

Για την επιτυχία του αθλητή έκανε δηλώσεις στην σελίδα της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τονίζοντας: «Συγχαρητήρια στο παιδί και στους προπονητές του. Πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο. Περιμένουμε περισσότερες διακρίσεις στα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα». Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος του αθλήματος της κλασικής κολύμβησης, Δημήτρης Σαρακατσάνης, συμπλήρωσε: «Το περίμενα. Όταν ήταν πολύ μικρός ο συγκεκριμένος αθλητής, με δική μας επιλογή μπήκε στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του. Σπουδαίος αθλητής, έχει δουλέψει πολύ. Το κυριότερο που έχω να πω γι’ αυτόν είναι ότι το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν είναι μακριά».

Τέλος, ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Χριστόδουλος Χούμας, είπε: «Καταπληκτική εμφάνιση και σπουδαία η επιτυχία για τον αθλητή μας. Ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων είναι μεγάλο επίτευγμα. Ο χρόνος του επίσης είναι αξιοσημείωτος. Αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Μία επίδοση που πλέον είναι υπολογίσιμη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Περιμένουμε την συνέχεια από τον Σάββα το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκα και παγκόσμια πρωταθλήματα των εφήβων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.