Μουσείο Τυπογραφείας

Oλα “βαίνουν καλώς”

Το άτυπο χθεσινό Eurogroup στο Βουκουρέστι, αποδέσμευσε το 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων και τα χρήματα βρίσκονται καθ’ οδόν, ο δρόμος για τη μερική αποπληρωμή του ελληνικού χρέους στο Δ.Ν.Τ. “άνοιξε” και στην αγορά ομολόγων σημειώθηκε νέα πτώση τιμών στα επίπεδα του 2005.
Ολα τούτα από τη χθεσινή ειδησεογραφία, δείχνουν ότι όλα “βαίνουν καλώς” για την ελληνική οικονομία, η οποία ως φαίνεται “παίρνει τα πάνω της”.
Η απόφαση του Eurogroup εκτιμάται άλλωστε ότι θα ανοίξει τον δρόμο για την τρίτη φετινή έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές έως τις αρχές Μαΐου αλλά και για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης όπως και για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, κάτι που αναμένουν χιλιάδες πολίτες.
Επίτευξη συμφωνίας, λοιπόν, έξοδος στις αγορές και αποπληρωμή των οφειλών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνθέτουν την εικόνα της οικονομίας, για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Και εδώ… έρχονται οι δανειστές μας αλλά και η ΑΑΔΕ, που ανησυχούν… κάπως για πιθανή χαλάρωση της οικονομίας και των φορολογουμένων αντίστοιχα εν όψει της προεκλογικής περιόδου, κρούοντας το “καμπανάκι” για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Ας ελπίσουμε, ότι οι ανησυχίες θα… μείνουν ανησυχίες και θα αποφευχθεί τυχόν οικονομική αστάθεια, σε μία δύσκολη πραγματικά εποχή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.