Μουσείο Τυπογραφείας

35ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Oι Xανιώτες δρομείς ξεχώρισαν και φέτος

Έχει πλέον καθιερωθεί στον Μαραθώνιο της Αθήνας τα Χανιά να δίνουν δυναμικό “παρών”, με την εκπροσώπηση να είναι πολύ μεγάλη τόσο στον 35ο αγώνα της κλασικής διαδρομής, όσο και στους τρεις παράλληλους αγώνες που περιλάμβανε η διοργάνωση.
Είναι δεδομένο ότι μέσα σε 14.754 δρομείς που τερμάτισαν τον αγώνα των 42.195μ., από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, δεν είναι εύκολο να βρούμε τους πάρα πολλούς εκπροσώπους των Χανίων, πολύ περισσότερο δε αυτούς που έτρεξαν στα 10χλμ. και στα 5χλμ. (σ.σ. δυο κούρσες, πρωί – απόγευμα). Για τον λόγο αυτό και παρότι μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, κυρίως από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές επιδόσεις, προκειμένου να μην αδικήσουμε κάποιους, αναφέρουμε στη συνέχεια μόνον δυο χρόνους.
Στον Μαραθώνιο, λοιπόν, τελικά έτρεξε ο Σταύρος Ζαγκανάς και έκανε την καλύτερη επίδοση αθλητή από το νησί μας, με 2 ώρες 41’ 35’’, τερματίζοντας 24ος στη γενική, 12ος Έλληνας και 21ος άνδρας (το πέρασαν μόνον οι τρεις νικήτριες της κατηγορίας γυναικών). Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Ζαγκανάς είχε τρέξει και στον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης, όπου σημείωσε ατομικό ρεκόρ 2.38.51 και με την επίδοση αυτή βρίσκεται στην πρώτη 15άδα των κορυφαίων Ελλήνων στο αγώνισμα.
Όσον αφορά τις γυναίκες, η Μαρία Βανδουλάκη (που είναι κάτοικος Αθηνών) έκανε ατομικό ρεκόρ 3.24.52 και ήταν επίσης η καλύτερη Χανιώτισσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.