Μουσείο Τυπογραφείας

Οι Χανιώτες ως “χρήσιμοι ηλίθιοι”

Ενα χειμωνιάτικο διήμερο ήταν αρκετό για να αποκαλύψει ξανά τη γύμνια του νομού Χανίων αναφορικά με τις υποδομές. Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, προβλήματα σε ύδρευση και ηλεκτροδότηση, πλημμυρικά φαινόμενα. Τίποτε από αυτά δεν προκαλεί πλέον εντύπωση στον μέσο πολίτη. Αναμενόμενες καταστάσεις για έναν νομό που έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, αποτελώντας το… αποπαίδι της Περιφέρειας Κρήτης.
Συνηθίσαμε στην καταστροφή και αποτελεί κανονικότητα ότι σε κάθε κακοκαιρία, μικρή ή μεγάλη, οι δρόμοι στα Χανιά θα είναι αδιάβατοι, χωριά θα μένουν αποκλεισμένα, νερό και ρεύμα δεν θα πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα. Ετούτη τη φορά, το “δόγμα” της Αντιπεριφέρειας Χανίων άλλαξε.
Από το… κάντε το σταυρό σας μην πνιγούμε, περάσαμε στο κλειστείτε στα σπίτια σας· και μέχρι εκεί φαίνεται να φτάνει το αναπτυξιακό όραμα της Περιφέρειας για τον νομό μας. Σε μπουλντόζες που θα παραμερίζουν βράχια και χώματα στην άκρη του δρόμου.
Ούτε λόγος για οριστική αποκατάσταση ζημιών, ούτε λόγος για έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το να ζεις, να περπατάς και να οδηγάς στη δυτική Κρήτη. Ούτε σκέψη για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην ορεινή ενδοχώρα. Προσέξτε· για Χανιά μιλάμε, ούτε για το Πήλιο, ούτε για την Αρκαδία, ούτε για τα Ζαγοροχώρια, ούτε για το Καϊμάκτσαλαν. Εκεί θα βλέπουν τα χάλια μας και θα γελάνε…
Βέβαια, όσο πιο “αφιλόξενο”, “εχθρικό” κι “επικίνδυνο” γίνεται το βουνό για τον κτηνοτρόφο, τον αγρότη, τον επισκέπτη, τόσο πιο εύκολα αύριο – μεθαύριο θα φυτρώσουν στην κορφή του οι ανεμογεννήτριες. Κατά τ’ άλλα δηλώσεις με το… κιλό και χιλιάδες ευρώ σε διεθνείς εκθέσεις για να προωθήσουν -τάχα μου- τον χειμερινό τουρισμό! Θα έρχεται δηλαδή ο τουρίστας για χειμώνα στα Χανιά, αλλά μην περιμένει και πολλά. Μέχρι τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και πολύ του…
Οσο για τους ντόπιους, να παρακαλάμε να είμαστε τυχεροί, όπως ο άνθρωπος που είδε ένα βράχο να πλακώνει το αυτοκίνητό του την ώρα που οδηγούσε στον Β.Ο.Α.Κ. Τυχεροί είναι βέβαια κι όλοι στην Περιφέρεια που τα Χανιά τελούν εν υπνώσει. Οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” καταντήσαμε οι κάτοικοι αυτού του τόπου. Εσαεί συνοδοιπόροι – χειροκροτητές ενός ντεμέκ συγκρητισμού που εξαντλείται στις κατά καιρούς πανηγυριτζίδικες συνάξεις γύρω από το καζάνι με το γαμοπίλαφο.

5 Σχόλια

 • [Μάρκος Δασκαλάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

  44% τον Χανιωτών ψήφησε ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ το 2019, όπως αλλωστε απο το 1981. Τι περιμένατε;

 • [Νότης Ψυλλάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Δυστυχώς αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, απότοκο του καιροσκοπισμού της καρέκλας και ως εκ τούτου του his master voice. Όσο λείπει λοιπόν από το ανάστημα καλύπτεται όχι μόνο από τα γαμοπίλαφα , αλλά και από τα ρακοκάζανα
  με τον λιπαρό μεζέ…

 • [Zzzzzzz] ~ ~ ~ Απάντηση

  Δυστυχώς είμαστε άξιοι της τύχης μας διότι εμείς τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά!!!!

 • [Χανιώτης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Πολύ σωστά τα λέτε!!

 • [Nikos+Spy] ~ ~ ~ Απάντηση

  Arnaoutakistan

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.