Μουσείο Τυπογραφείας

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων

Ανακοινώθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Έγινε ανασυγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Τη θέση μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, κατέλαβε ο συνάδελφος Γνεσούλης Θανάσης εκπροσωπώντας την παράταξη της «Αδέσμευτης Ομάδας Καθηγητών», μετά την παραίτηση του συναδέλφου Φραδέλλου Χρήστου που κατείχε τη θέση αυτή
Ενημέρωση από τις δράσεις των συναδέλφων ΠΕ 78,80,81 και 08
Έγινε ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις που υλοποιήθηκαν από τους συναδέλφους των παραπάνω κλάδων σε συνδυασμό με τους άλλους κλάδους που θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, μετά τις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Αποφασίστηκε να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να γίνει μια ανοικτή συζήτηση, η οποία θα οργανωθεί από τις ενώσεις των κλάδων αυτών σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ και με τη συμμετοχή ομιλητών προσκεκλημένων από τον Πανεπιστημιακό χώρο. Το αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η σημασία των υπό κατάργηση μαθημάτων, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία ως συνδετικός κρίκος με τα άλλα επιστημονικά πεδία, όσο και στη διαμόρφωση των μαθητών ως ολοκληρωμένες κοινωνικοπολιτικές προσωπικότητες.
Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ
Συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ και τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί κατά τον υπολογισμό των κενών – πλεονασμάτων σε οργανικά και λειτουργικά κενά καθώς και τα εμπόδια που συναντούν οι αιρετοί (καθυστερημένη ενημέρωση, συμπεριφορά κλπ) κατά την προσπάθεια άσκησης των καθηκόντων τους. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε επισυναπτόμενη ανακοίνωση.
Συζητήθηκε ο νόμος για τις διαδηλώσεις και η στάση μας ως σωματείο
Συζητήθηκε ο νέος νόμος που αφορά τις κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις. Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του ΔΣ ήταν ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατικός, έχει ως σκοπό να χτυπήσει το εργατικό κίνημα και κάθε είδους κίνημα αντίστασης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για το ζήτημα αυτό, συντάχθηκε σχετικό ψήφισμα (επισυνάπτεται).
Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Χανίων μαζί με άλλα σωματεία, καλεί σε κινητοποίηση στην Πλατεία Αγοράς την Παρασκευή 9/7/2020 στις 19:00
Συζητήθηκε το θέμα των Ηλεκτρονικών εγγραφών στα σχολεία.
Πέρα από το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα, ότι πολλές εγγραφές μαθητών δεν έγιναν δεκτές από το σύστημα, με αποτέλεσμα να καλούνται οι γονείς να επανεγγράψουν τα παιδιά τους, υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα που έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα. Ότι γονείς που δεν έχουν κωδικούς taxis δεν μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία εγγραφής. Έτσι, παρουσιάζεται το φαινόμενο αρκετοί μαθητές που έχουν εκπληρώσει τις «μαθητικές τους υποχρεώσεις» και πρέπει να εγγραφούν στην επόμενη σχολική τάξη, να μένουν εκτός σχολείου. Η θέση της ΕΛΜΕ χανίων είναι ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου φυλής, φύλου, εθνικότητας ή ηλικίας, πρέπει να έχουν πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, όπως είναι η Παιδεία και η Υγεία. Στο πνεύμα αυτό ζητάμε από τη Διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη εγγραφής όλων των μαθητών στα σχολεία. Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο ΔΕ για τη διευθέτηση του προβλήματος αυτού. Κανένας μαθητής εκτός του σχολείου!
Συζητήθηκε ψήφισμα Στήριξης των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χανίων που επιθυμούν να συνεχιστεί η διδασκαλία του μαθήματος της Ιταλικής Γλώσσας στο Λύκειο, για όσους το έχουν επιλέξει
Συζητήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στην ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και των πιέσεων που ασκούνται από εξωσχολικούς παράγοντες.
Συζητήθηκε η προώθηση του ψηφίσματος της ΟΛΜΕ σχετικά με τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού και το αίτημα των γονέων, να τους επιστραφούν τα χρήματα που έχουν πληρώσει»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.