Μουσείο Τυπογραφείας

Οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ Χανίων

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και τις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα που αφορούν τη δευτεροβάθμια και την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Η πλειοψηφία του ΔΣ υιοθέτησε τη θέση ότι οι περισσότερες αλλαγές δεν κινούνται προς την κατεύθυνση βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σίγουρα δεν προάγουν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Αντίθετα οξύνουν τις κοινωνικές αντιθέσεις, οδηγούν τους μαθητές στην παραπαιδεία ή στην εγκατάλειψη της σχολικής ζωής. Αποφασίστηκε (κατά πλειοψηφία) η έκδοση ανακοίνωσης και η συμμετοχή σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην πλατεία αγοράς την Παρασκευή στις 11:00 και στα γραφεία της ΔΔΕ στις 12:00

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία όπως αυτή υλοποιείται μέσω της «εξ’ αποστάσεως» εκπαίδευσης, καθώς και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε όλες τις περιπτώσεις, ήταν κοινή διαπίστωση, ότι η κρατική μηχανή υπήρξε «πολύ λίγη» στις υποχρεώσεις της και έχει μεταφέρει το κύριο βάρος αντιμετώπισης της κρίσης στις ατομικές ευθύνες των πολιτών. Εκφράστηκε η ανησυχία ότι η πανδημία θα χρησιμοποιηθεί τόσο ως άλλοθι για να καταστρατηγηθούν βασικά εργασιακά δικαιώματα, όσο και για να εξαπατηθούν οι εργαζόμενοι νομοθετώντας αντιδραστικούς νόμους και διατάξεις «πίσω από την πλάτη τους», όπως δηλαδή γίνεται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Κατατέθηκαν συζητήθηκαν και τελικά υπερψηφίστηκαν τα παρακάτω ψηφίσματα:

1. Ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ στις 28/4

2. Ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων στις 28/4

3. Ψήφισμα συμπαράστασης προς συνάδελφο Εικαστικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4. Ψήφισμα καταδίκης για την προσαγωγή 9 μελών της Δημοτικής Κίνησης “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου”

5. Ψήφισμα για το θέμα της εξεταστέας ύλης της Γ΄ Λυκείου και της κάλυψης της από τα σχολεία (θα σταλεί σε επόμενο mail με τα στοιχεία από τις σχολικές μονάδες του ν. Χανίων)»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.