Μουσείο Τυπογραφείας

Ωφέλιμη σύνδεση Κρήτης – Αιγύπτου διά θαλάσσης

Θα ‘ναι τριάντα (30) χρόνια που από τις στήλες των “Χανιώτικων νέων” είχα αναπτύξει το θέμα σύνδεσης με πλοίο, της Κρήτης με την Αίγυπτο (Αλεξάνδρεια), αλλά τότε δεν προχώρησε. Τότε υπήρχε ένα Φ/Μ της ιταλικής ADRIATICA που ξεκινούσε από Βενετία – Πειραιά – Ηράκλειο – Κύπρο – Αλεξάνδρεια, αλλά μετά σταμάτησε.
Το θέμα επανέφερε, τον Δεκέμβριο του 2004, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.
Αργότερα, επανέφερα την πρόταση, όπως και άλλοι, και η ΑΝΕΝΔΥΚ αγόρασε από  την Ιαπωνία πλοίο για τον σκοπό αυτό, αλλά μετά τις τραπεζικές δυσκολίες δεν μπόρεσε να πάρει το δάνειο για μετασκευή και πρόσφατα το πούλησε. Το θέμα όμως παραμένει και έτσι περιληπτικά επαναφέρω κάποια στοιχεία. Προϋπόθεση είναι το πλοίο να αναπτύσσει τουλάχιστον 30 ν.μ. ταχύτητα. Αναχώρηση από λιμάνι της νότιας Κρήτης όπου θα φθάνουν οι επιβάτες με πούλμαν από διάφορα κέντρα με τακτικά δρομολόγια.
Αναχώρηση ώρα 8η βραδινή και άφιξη στην Αλεξάνδρεια 7η πρωινή.
Έξοδος και μεταφορά από Κάιρο με 220 χλμ. εθνικής οδού. Ξενάγηση στις πυραμίδες της Γκίζας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα πλησίον εκεί καταστήματα και παραδοσιακά σημεία στον Νείλο ποταμό.
Επιστροφή στην Αλεξάνδρεια και επίσκεψη σε Πατριαρχείο, Άγιο Σάββα, οικία Καβάφη κ.λπ.
Στη διαδρομή από Κάιρο δυνατή η επίσκεψη, στην έρημο της Νιτρίας, στη Μονής Αγίου Μακαρίου (Κοπτικό). Στο πλοίο βράδυ στις 8 και στην Κρήτη πρωί στις 7 π.μ.
Εκτός την μονοήμερη, θα υπάρχει δυνατότητα παραμονής ελεύθερα, όσων θέλουν με εξασφάλιση ξενοδοχείου ή ακόμα τριήμερης παραμονής με:
Πρώτη ημέρα: Αναχώρηση μέσω Σουέζ για Ι.Μ. Αγ. Αικατερίνης – Σινά. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση και ξενάγηση. Παρακολούθηση εσπερινού και όσοι θέλουν τη νύχτα για κορφή Μωυσή – Δέκα Εντολών.
Επομένη, αναχώρηση περί την 10η πρωινή και άφιξη στο Κάιρο απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βραδινό παραδοσιακό ανατολίτικο ή κρουαζιέρα στο Νείλο.
Τρίτη ημέρα, ξενάγηση Πυραμίδες – Μουσείο, κ.λπ.. και μετά εις Αλεξάνδρεια – Πατριαρχείο κ.λπ. και βράδυ στο πλοίο.
Πιστεύω ότι η ανταπόκριση από ντόπιους και ξένους, αλλά και από επιβάτες από Αλεξάνδρεια, θα είναι πολύ μεγάλη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.