Μουσείο Τυπογραφείας

“Οδύνη” του Πάπα Φραγκίσκου για τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων κοπτών στη Λιβύη

Πάπας ΦραγκίσκοςΟ πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά του οδύνη» μετά τη δολοφονία 21 Αιγυπτίων κοπτών στη Λιβύη, οι οποίοι αποκεφαλίστηκαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) διότι «απλά και μόνο ήταν χριστιανοί».
Σε μια δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τζον Τσάλμερς, ανώτατου κληρικού της εκκλησίας της Σκοτίας, ο Αργεντινός ποντίφικας απέτισε, μιλώντας στα ισπανικά, φόρο τιμής στα θύματα.
«Δολοφονήθηκαν απλά και μόνο επειδή ήταν χριστιανοί. Το αίμα των εν Χριστώ αδελφών μας είναι μια μαρτυρία της πίστεως, και ελάχιστη σημασία έχει εάν ήταν καθολικοί, ορθόδοξοι, λουθεριανοί, κόπτες: αυτό δεν ενδιαφέρει παρά μόνο τους διώκτες τους (…). Το αίμα τους είναι το ίδιο, το αίμα τους ομολογεί πίστη στο Χριστό».
«Οι μάρτυρες ανήκουν σε όλους τους χριστιανούς», είπε ακόμη ο Πάπας, ο οποίος αναφέρεται συχνά στους πολυάριθμους χριστιανούς, ανεξαρτήτως δόγματος, οι οποίοι υφίστανται διωγμούς σε όλο τον κόσμο.
Χθες Κυριακή ο λιβυκός βραχίονας του ΙΚ δημοσιοποίησε μέσω Διαδικτύου ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται 21 άνδρες με πορτοκαλί στολές —όπως οι όμηροι που είχαν δολοφονηθεί πρόσφατα στη Συρία και στο Ιράκ—, να οδηγούνται σε μια παραλία με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, πριν αναγκαστούν να γονατίσουν και αποκεφαλιστούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.