Μουσείο Τυπογραφείας

Οδηγίες προς τους καταναλωτές ενόψει του Καρναβαλιού

Για τους επιτρεπτούς τρόπους και χώρους προσφοράς φαγητού και ποτού και για την απαγόρευση λειτουργίας υπαίθριων ψησταριών ενημερώνει τους καταναλωτές η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενόψει του Καρναβαλιού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης λειτουργώντας πάντα με μοναδικό γνώμονα την πρόληψη, προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Ρεθύμνου, οφείλει να ενημερώσει τόσο το καταναλωτικό κοινό, όσο και τους επιχειρηματίες ότι:
1. Βάσει της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας η παρασκευή και προσφορά φαγητών και ποτών πρέπει να γίνεται:
• από νομίμως αδειοδοτημένα και επομένως ελεγχόμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
• εντός των στεγασμένων και ειδικά εξοπλισμένων χώρων τους (παρασκευαστήρια – κουζίνες) και
• από προσωπικό που φέρει ατομικό βιβλιάριο υγείας σε ισχύ και φροντίζει για την ατομική του καθαριότητα, για τον υγιεινό χειρισμό τροφίμων και την καθαριότητα του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού (σκεύη, συσκευές, έπιπλα κτλ.).
2. Συνεπώς, απαγορεύεται η λειτουργία υπαίθριων ψησταριών. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, θέλει να εφιστήσει την προσοχή των καταναλωτών σημειώνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τα προϊόντα, τα οποία προσφέρονται από μη αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, για τα οποία κανένας δεν γνωρίζει από πού προέρχονται: «κάτω από ποιες προϋποθέσεις παρασκευάζονται, σε ποιους χώρους, αν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής, ποιοι τα παρασκευάζουν, πώς μεταφέρονται, αν είναι μικροβιοφόρα άτομα ή όχι. Ακόμα και οι ίδιοι οι πωλητές δεν γνωρίζουμε αν είναι υγιείς και αν από τον χειρισμό των τροφίμων μπορούν να μεταδώσουν μολυσματικά νοσήματα».
Συμπερασματικά η διαδικασία πώλησης προϊόντων από υπαίθριες ψησταριές είναι παράνομη και μπορεί εν δυνάμει να προκαλέσει άμεσο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.
Για τον λόγο αυτό συνιστούμε στους καταναλωτές που θα βρεθούν στο Ρέθυμνο να αποφεύγουν την κατανάλωση αυτών των τροφίμων και να προτιμήσουν τα νομίμως λειτουργούντα καταστήματα μαζικής εστίασης, που προσφέρουν στον καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα»

Πηγή: Goodnet

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.