Μουσείο Τυπογραφείας

“Οχι” ξανά τέτοιο καλοκαίρι!

Αρχικά ήταν η οργή, η θλίψη, ο πόνος, τα αμέτρητα ερωτήματα, τα αμέτρητα “γιατί”. Μετά ήρθαν οι καταγγελίες, οι έρευνες, η ανάδειξη των ελλείψεων και των προβλημάτων, η αναζήτηση ευθυνών, σημερινών και χθεσινών.
Ο λόγος για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετίσει ο Ιούλιος. Και σήμερα, διανύοντας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όλα τούτα, είναι νωπά στη μνήμη μας.
Εικόνες, οι οποίες δύσκολα θα “σβήσουν”.
Όλη η Ελλάδα είναι ακόμη συγκλονισμένη με τα αποτελέσματα των πυρκαγιών: Η λίστα των νεκρών καθημερινά μεγαλώνει, θύματα ακόμη και σήμερα ταυτοποιούνται, εγκαυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Ο θρήνος δεν έχει κοπάσει. Ωστόσο, οι… αιτίες που οδήγησαν σε όλα αυτά που βιώσαμε, έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται. Οι πρώτες εξαγγελίες για αλλαγές στους σχεδιασμούς Πολιτικής Προστασίας (και όχι μόνο), έχουν έρθει. Όπως και οι παραιτήσεις ή αντικαταστάσεις αρμοδίων παραγόντων, είναι πλέον γεγονός…
Το καλοκαίρι τούτο, μας σημάδεψε… Ευχή όλων; Να μην ξαναζήσουμε παρόμοιό του!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.