Μουσείο Τυπογραφείας

Οχι στο Πλατάνι, αλλά πείτε μας πού

Αντιδράσεων συνέχεια για την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στην περιοχή της Σούδας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων -ομόφωνα- είπε “όχι” στο ζήτημα αυτό και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση.
Σεβαστές οι ενστάσεις φορέων, πολιτών και δημοτικών συμβούλων. Είτε αυτές αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα, είτε προτάσσουν άλλα επιχειρήματα ενάντια στην εγκατάσταση των δεξαμενών. Αλλωστε, για κάθε νοήμονα άνθρωπο προτεραιότητα έχει ο πολίτης και το περιβάλλον έναντι σε κάθε επιχειρηματικό συμφέρον. Δεν νομίζω κανείς από εμάς να ήθελε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην… αυλή του.
Αυτό που έγινε όμως χθες ήταν το εύκολο βήμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το “όχι” που θα ακουστεί ευχάριστα στα αυτιά των κατοίκων της Σούδας, αλλά και άλλων Χανιωτών. Το “όχι” που θα φέρει και τα “μπράβο” από τους ψηφοφόρους.
Πάμε τώρα στο δύσκολο. Στην ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η Περιφέρεια, κάποια στιγμή θα πρέπει να πιάσουν την “καυτή πατάτα” του χωροταξικού στα Χανιά. Να αναλάβουν την ευθύνη και το όποιο πολιτικό κόστος και να ξεκαθαρίσουν πού και τι μπορεί να κτιστεί σε κάθε περιοχή.
“Οχι” στο Πλατάνι, λοιπόν, οι δεξαμενές, αλλά πείτε μας πού. Γιατί είναι βέβαιο ότι οι δεξαμενές χρειάζονται, κυρίως για να σπάσει το μονοπώλιο των καυσίμων στην Κρήτη.
Σήμερα είναι το Πλατάνι, αύριο θα είναι μια άλλη περιοχή. Η πολιτική δεν είναι εύκολο πράγμα. Απαιτεί αποφάσεις, συγκρούσεις, νομοθετήματα. Απαιτεί πολιτικούς που δεν σκέπτονται -μόνον- τις επόμενες εκλογές…

1 σχολιο

  • [Κώστας Τζωρτζάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    στο Ηράκλειο! 🙂

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.