Μουσείο Τυπογραφείας

Ο τουρισμός θα φέρει το 2014 τζίρο 35 δισ. και 50.000 θέσεις εργασίας

Υπολογίζεται ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18,5 εκατ.
Σύσκεψη προ ημερών στο Μαξίμου υπό την προεδρία του Σαμαρά.
Στόχοι για τον τουρισμό για το 2014.
Δρομολογούνται η κωδικοποίηση της διαδικασίας χορήγησης βίζας Σένγκεν πολλαπλών χρήσεων και το μόνιμο άνοιγμα Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο:
+ 50.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.
+ 18,5 εκατ. ταξιδιώτες.
+ 13,5 δισ. ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις.
+ Εσοδα 35 δισ. ευρώ.

Αισιοδοξία
Θα ξεπεράσουν το 1,1 δισ. οι παγκόσμιες τουριστικές αφίξεις κατά τη διάρκεια του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ το 2013 έκλεισε με 1.087 δισ. αφίξεις αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σχέση με το 2012, για το 2014 ο Δ.Ο.Τ. εκτιμά ότι η αύξηση θα είναι πάνω από τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις και να κυμανθεί από 4% μέχρι 4,5%.

“Πυρετός”
Δεν προλαβαίνουν να παίρνουν φακέλους για παραθεριστικές βίλες που θέλουν να μπουν στη ρύθμιση για τις τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις και κατοικίες οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες είναι οι αιτήσεις που καταφθάνουν στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) των Κυκλάδων εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Η ζήτηση έχει ενισχύσει την προσφορά ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Εγκρίθηκε καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον λιμένα Μανδρακίου
Εγκρίθηκε η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον λιμένα Μανδρακίου στην Κω με απόφαση της υπουργού Τουρισμού κας Ολγας Κεφαλογιάννη.
Το καταφύγιο θα χωροθετηθεί στο ανατολικό τμήμα της λιμενολεκάνης του λιμένα και θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του ελληνισμού 47 σκαφών.

και αυτά ενδιαφέρουν…
Στήριξη ακτοπλοΐας
Για τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων Hatta δεν υπάρχει ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς επιβίωση της ακτοπλοΐας.
Η ελληνική ακτοπλοΐα πρέπει να στηριχθεί και τουλάχιστον να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στους ναύλους των φορτηγών από το 23% στο 13% στα επίπεδα δηλαδή που ισχύει για τους ναύλους των επιβατών.
Αεροδρόμια: Σε ιδιώτες
ο έλεγχος ασφαλείας
Σε ιδιώτες με στόχο την αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων, παραχωρείται ο έλεγχος ασφαλείας αερομεταφορών σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια πλην των πολύ μικρών με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη.
Εξοδος
από την ύφεση
Για την ελληνική οικονομία η “Saxo Bank” υπογραμμίζει ότι αν και οι μεταρρυθμίσεις καθίστανται όλο και πιο χρονοβόρες, αλλά και δύσκολες η Ελλάδα θα κατορθώσει να εξέλθει από την ύφεση είτε στο δ’ τρίμηνο του 2014 είτε στο α’ τρίμηνο του 2015.

Ταξιδιωτική εμπειρία ζωής το ηλιοβασίλεμα στην Οία
Στις 12 ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής περιλαμβάνεται ένα ηλιοβασίλεμα, στην Οία της Σαντορίνης, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η δημοφιλής διεθνώς ταξιδιωτική ιστοσελίδα “trip-advisor”.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που προέκυψαν από τους χρήστες της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβάνουν επίσης στις ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής να δει κανείς το Βόρειο Σέλας, να περπατήσει στο Σινικό Τείχος, να επισκεφθεί τις Πυραμίδες της Γκίζας, να περιηγηθεί τα κανάλια της Βενετίας σε μία γόνδολα κ.α.
Για τη Σαντορίνη σημειώνει μεταξύ των άλλων, ότι είναι ένα τέλειο μέρος για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.