Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Σαρλώ στην προεδρία της Ε.Ε.

Κάτι θα έχει πάρει το αφτί σας για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. φαντάζομαι. Ναι, η χώρα μας “ηγείται” της Ενωσης. Τώρα πώς γίνεται να ηγείσαι και ταυτόχρονα να άγεσαι και να φέρεσαι από τους “εταίρους” σου, είναι μια μεγάλη συζήτηση. Αμφιβάλλω πάντως αν παίρνει κάποιος στα σοβαρά τον ρόλο της Ελλάδας.
Και πώς να τον πάρει άλλωστε, όταν η ίδια η χώρα μας επιμένει να παραμένει βουβή στα τόσο σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη “γειτονιά” μας.
Ξεκινώντας από τα εγγύτερα, ακόμα περιμένουμε εμείς και μια… ουρά από βουλευτές όλων -σχεδόν- των κομμάτων να απαντήσει στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά της Κρήτης με την πειραματική μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω.
Λίγο… παραπέρα, η Τουρκία βρίσκεται σε αναβρασμό. Σκάνδαλα επί σκανδάλων και οι γείτονες θρηνούν τον δικό τους Αλέξη.
Ανεβαίνοντας πιο βόρεια, τι συναντάμε τις τελευταίες εβδομάδες; Αναβρασμός στη Βοσνία και το απόλυτο χάος στην Ουκρανία.
Ραγδαίες γεωπολιτικές -και όχι μόνον- εξελίξεις γύρω από τη χώρα μας και η φωνή της δεν ακούγεται πουθενά.
«Παράγοντας σταθερότητας», «ατμομηχανή των Βαλκανίων» και ένα σωρό άλλοι χαρακτηρισμοί από το παρελθόν ακούγονται πλέον ως κούφια λόγια.
Η Ελλάδα στένεψε το παντελόνι της από τη λιτότητα, σήκωσε κι άλλο τα μανίκια της για να δουλέψει σκληρά και έφαγε τις σόλες των παπουτσιών της σε διαδηλώσεις και πορείες ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης. Και με την ανάληψη της προεδρίας είπε να ρίξει από πάνω της ένα διπλωματικό σακάκι μπας και φτιάξει λίγο το προφίλ της.
Ελα όμως που στιλιστικά θυμίζει κάτι από Σαρλώ…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.