Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Ρεθυμνιώτης Ευάγγελος Αποστολάκης στο “τιμόνι” του ΓΕΕΘΑ

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, από τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης.

Ο απερχόμενος αρχηγός Μ. Κωσταράκος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 6 Νοεμβρίου. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών», διεμήνυσε ο ΥΕΘΑ Ιω. Γιάγκος.

«Υποχωρήσεις έως ένα σημείο»

Από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισφέρει τα μέγιστα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους».

Από την πλευρά του, ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμπλήρωσε ότι εάν υποχωρήσουμε από ένα όριο «μπορεί τα πράγματα τα γίνουν χωρίς επιστροφή».

Μετά από τέσσερα χρόνια στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και 41 χρόνια υπηρεσίας στον ελληνικό στρατό, ο κ. Κωσταράκος αποχωρεί για να ξεκινήσει «μία δεύτερη πορεία στην Ευρώπη» και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. από την 6η Νοεμβρίου.

Ο κ. Γιάγκος σχολίασε ότι η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση τιμά όχι μόνο τον ίδιο, τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τιμά την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κωσταράκος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αποσυνδέσαμε την εθνική αποστολή μας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα επί της διοίκησής του, στάθηκε στην ενίσχυση της διακλαδικότητας, τη διατήρηση και ενίσχυση των παραδόσεων και την ποιοτική αναβάθμιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την εκπαίδευση, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στους μαθητές των παραγωγικών σχολών καθώς «από εκεί ξεκινούν όλα».

“Φύλαξα, με τη βοήθεια των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα 131.957 τ.χλμ και τα 28.753 τχλμ νησιά βραχονησίδες, χωρίς να χαθεί ούτε μία σπιθαμή γης”, κατέληξε ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κωσταράκου, λέγοντας ότι παραλαμβάνει αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό σε ένα περιβάλλον αστάθειας, που απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της διακλαδικότητας, ώστε η χώρα μας να διατηρηθεί πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την ανατολική Μεσόγειο. Πηγή: cretalive

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.