Μουσείο Τυπογραφείας

Ο πρώτος σκύλος θεραπευτής για κακοποιημένα παιδιά στο Μπουένος Άιρες (vid.)

Πρωτοπορεί το Μπουένος Άιρες, με τον πρώτο σκύλο θεραπευτή παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο της πόλης έχει διαμορφωθεί μία αίθουσα αναμονής μόνο για κακοποιημένα παιδιά που βρίσκονται εκεί για να καταθέσουν. Οι μικροί σε αυτό τον χώρο μπορούν να γνωρίσουν ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ, τον πεντάχρονο Titan. Μαζί του μπορούν να παίξουν και να του προσφέρουν λιχουδιές.

Ο Titan μάλιστα, είναι ο πρώτος σκύλος θεραπευτής παγκοσμίως που εργάζεται σε δικαστήριο για αυτό τον σκοπό. Έχει εκπαιδευτεί ειδικά για να δουλεύει με παιδιά.

«Ο Titan βρίσκεται στον χώρο όπου διεξάγεται η συνέντευξη κακοποιημένων παιδιών από τις Αρχές. Όταν φτάνουν στην αίθουσα αυτη, περνάνε λίγο χρόνο μαζί του, πράγμα που τα χαλαρώνει και τους “παίρνει” το στρες» ανέφερε ο Γενικός Σύμβουλος Κηδεμόνων, Yael Bendel, σε ρεπορτάζ της La Republica που αναδημοσίευσε το Cnn Greece.

Όταν η διαδικασία τελειώσει, ο Titan περιμένει ξανά τα παιδιά και τα βοηθάει να ξεχάσουν το άγχος που βίωσαν αποκαλύπτοντας την κακοποίησή τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.