Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Πλατανιάς τίμησε τον επίσκοπο Δορυλαίου

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πλατανιά για τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός είναι ο πρώτος ιστορικά Επίσκοπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον ιστορικό Πλατανιά.
Ηταν την περασμένη Κυριακή όταν τελέστηκε λαμπρή αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά ιερουργούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.
Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Αντώνιος Διαματάρης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Δημήτριος Φραγκάκης, ο διευθυντής προσωπικού του πολιτικού γραφείου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Παναγιώτης Αντωνόπουλος εκ μέρους της βουλευτού, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, κ.α.
Μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση εντός του ναού για τον πλατανιανό θεοφιλέστατο επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό. Με λόγια συγκινητικά προς το σεβάσμιο πρόσωπο του θεοφιλεστάτου που από μικρό παιδί ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα από το ναό του Αγίου Δημητρίου, μέχρι και την ημέρα που έγινε επίσκοπος μίλησε ο εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης.
Στη συνέχεια για τον θεοφιλέστατο, που είναι, όπως είπαν, «καμάρι ήθους, οργανωτικότητας και πνευματικός πατέρας της τοπικής μας Εκκλησίας», μίλησαν ο Γιάννης Μαλανδράκης, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο Δημήτριος Φραγκάκης, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αντώνιος Διαματάρης, συγχωριανοί του από τον πολιτιστικό αναπτυξιακό σύλλογο Πλατανιά, το τοπικό συμβούλιο Πλατανιά, από το σύλλογο καταστηματαρχών Ιάρδανος καθώς και εκ μέρους των εκπαιδευτικών της πόλης, προσφέροντας του ευχές και αναμνηστικά δώρα. Με λόγια συγκινητικά για το νέο επίσκοπο Δορυλαίου μίλησαν και οι δύο κρήτες ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο σεβασμιώτατος ποιμενάρχης και πνευματικός πατέρας του θεοφιλεστάτου, κ. Δαμασκηνός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.