Μουσείο Τυπογραφείας

Ο παραλογισμός συνεχίζεται

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν ξανά οι πολίτες για τα τέλη κυκλοφορίας, για τα οποία όλο… εξορθολογισμό περιμένουμε τα τελευταία χρόνια και όλο ίδια μένουν.
Και φέτος, οι αδικίες και ο παραλογισμός είναι εμφανή. Χαρακτηριστική η περίπτωση που μας παρουσίασε αναγνώστης μας, μιας από τις πάρα πολλές που θα ακούσουμε αυτές τις ημέρες.
Αυτοκίνητο έντεκα ετών σημερινής εμπορικής αξίας περί τις 10.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει τέλη 690 ευρώ, επειδή φορολογείται βάσει κυβισμού. Την ίδια ώρα, πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που αγοράστηκε πριν λίγους μήνες έναντι 33.000 ευρώ, με κινητήρα 1600 κυβικά, θα πληρώσει τέλη 114.66 ευρώ.
Oσο για το αν αυτά τα τέλη ανταποκρίνονται στους δρόμους που “απολαμβάνουν” οι Κρητικοί, αυτό είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία…

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,πράγματι το οδικό πρόβλημα είναι νευραλγικό για όλους του τομείς του νησιού μας.Πρώτα για την ασφάλεια μας και μετά για τον τουρισμό,τις μεταφορές,τις υπηρεσίες ΕΚΑΒ,πυροσβεστική και μύριους άλλους λόγους.Ενδεχομένως υπάρχει ευθύνη και ημών των πολιτών που δεν έχουμε αντιδράσει όσο δυναμικά θα έπρεπε στο κουτόχορτο που μας έχουν όλα αυτά τα χρόνια σερβίρει.Ας πάρουμε για παράδειγμα τον νυν υπουργό κ.Σπίρτζη μας έχει εξαγγείλει τα έργα του ΒΟΑΚ δύο -τρείς φορές με την κυβέρνηση των ΑΝΕΛΣΥΡΙΖΑ και πέντε-έξη φορές με την κυβέρνηση του κόμματος που ανήκε προηγομένως.Μήπως τελικά είμαστε πολύ βολικοί; Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.