Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο “μποναμάς”

Υποχρηματοδοτήθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες, υπερφορολογήθηκαν οι συνεπείς πολίτες της ελληνικής κοινωνίας κι έτσι προέκυψε το πλεόνασμα, για να μπορέσει η κυβέρνηση, κατόπιν και της συμφώνου γνώμης των δανειστών, να προχωρήσει στη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος και σε αλλοδαπούς, όχι όμως και σε χιλιάδες Ελληνες, που το είχαν ανάγκη. Επιπλέον, δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, διά της υπ. Εργασίας, ότι θα αυξηθεί η κατώτερη σύνταξη σε όσους έχασαν το ΕΚΑΣ, το οποίον περιορίζεται από φέτος σε 25 ευρώ μηνιαίως.
Τώρα, που μπήκαμε στο ’18, τα όργανα της κυβέρνησης, ιδίως οι ταγοί στ’ ανώτατα αξιώματα, ώφειλαν ν’ αποδείξουν, πώς διαχειρίστηκαν την εξουσία, για να γίνονται υποδείγματα στους πολίτες, ότι τηρούν τους νόμους, που οι ίδιοι ψηφίζουν και να μη δημιουργούν αδικίες.
Ευχές, λοιπόν, για χρόνια καλά από νέα αλλά και παλαιά μυαλά πολιτικών είναι υποβολιμιαία κρίση και ασυμβίβαστο πράγμα, που δεν το καταλαβαίνουν ηγέτες και ηγετίσκοι. Γίνεται καθ’ έξιν και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος δεν πιστεύει πλέον τα αριστερίστικα αλτρουιστικά αισθήματα, που συγκεκριμενοποιούνται με τον “μποναμά” του πρωτοχρονιάτικου φιλοδωρήματος. Εγινε και πέρυσι. Καλλιεργείται η ψευδαίσθηση, ότι οι παροχές θα συνεχισθούν και μετά τον Αύγουστο, ότι οι πελάτες ψηφοφόροι θ’ αρχίσουν, να πιέζουν για ικανοποίηση αιτημάτων τους, ανεξαρτήτως αν οι πιστωτές θα απαιτούν την πιστή υποταγή στις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Εγινε σκοπίμως η υπερφορολόγηση; Μα βέβαια!! Να δημιουργούνται πλεονάσματα για να χορηγούνται επιδόματα και σε Αγγλους, Γάλλους, Αλβανούς, Πακιστανούς, Βουλγάρους και σε κάθε άλλης φυλής του κόσμου. Είναι δίκαιο από τους φόρους των Ελλήνων εργαζομένων, να δίνεις λεφτά στους αυτόκλητους της παρεπιδημίας και να αντιλέγεις στους επικριτές απ’ την αντιπολίτευση, ότι “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη;”
Οι υπηκοότητες που πήραν επίδομα, ανέρχονται σε 170, μεταξύ των οποίων υπάρχουν κάποιες από πολύ πλούσιες χώρες. Καταγράφονται 21 απ’ αυτές, οι υπήκοοι των οποίων πήραν το επίδομα και ήσαν πάνω από 1.000 άτομα. Η Τουρκία είναι στην 21η θέση με 1175 άτομα και στην πρώτη η Αλβανία με 248.762, ενώ μειώνονται οι δικαιούχοι σταδιακά από την 22η χώρα μέχρι την 170η.
Επίσημη θεώρηση του ζητήματος από κυβερνητικής σκοπιάς είναι ότι οι “δικαιούχοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση”. Ε, και; Γιατί να παίρνουν χαρτιά μόνιμης κατοικίας, όταν δεν έχουν τη δυνατότητα, να ζήσουν εδώ; Πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν δίδουν άδεια μόνιμης κατοικίας και ΑΦΜ σε ξένους, αν δεν αποδείξουν, ότι διαθέτουν τους κατάλληλους πόρους διαβίωσης. Στη χώρα μας αυτό δεν γίνεται και λέγεται Συριζαϊκή ακροβασία, σαθρό επιχείρημα με λεκτικές υπεκφυγές λαϊκιστικού εντυπωσιασμού. Πρόκειται για επιδεξιότητα αποκτηθείσα σε πολύ λίγο διάστημα διακυβέρνησης, αλλά και για μέτρο που ελήφθη χωρίς κανένα κριτήριο εντοπιότητας.
Στον Δυτικό κόσμο δεν μπορούν να πιστέψουν, ότι τα αλτρουιστικά αισθήματα είναι απόρροια αριστερών ευαισθησιών, να υποχρηματοδοτούν τις κοινωνικές δαπάνες, να φουσκώνουν το πρωτογενές πλεόνασμα από βουνά φόρους, για να παριστάνουν τους ελεήμονες. Και αποδείχθηκε, ότι λόγω του απρόσωπου συστήματος αξιολογήθηκαν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι. Λάθος, που συνέβη το 2016 και επανελήφθη το 2017 από τους ίδιους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα