Μουσείο Τυπογραφείας

Ο μοναχικός Τζορτζ πέθανε – Ήταν ο τελευταίος από το είδος του

190109023347-george-last-know-land-snail-exlarge-169Ο μοναχικός Τζορτζ πέθανε και μαζί του η Χαβάη αποχαιρέτισε ολόκληρο το είδος του…

Όπως αναμεταδίδει η Huffingtonpost.gr  ο Τζορτζ το σαλιγκάρι της Χαβάης ήταν το τελευταίο του είδους στον πλανήτη. Επίσημα, το είδος του λέγεται Achatinella apexfulva και στα 14 χρόνια του, ο Τζορτζ το σαλιγκάρι της Χαβάης ήταν το τελευταίο του είδους στον πλανήτη.
Ήταν μοναχικός από την αρχή – γι αυτό τον βάφτισαν έτσι. Λίγο μετά τη γέννησή του απέμεινε μόνος και έζησε σε μια μονάδα αναπαραγωγής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, στο πλαίσιο μιας τελικής προσπάθειας να διασωθεί το είδος από την εξαφάνιση.
Η Achatinella apexfulva είναι ένα από τα εκατοντάδες είδη σαλιγκαριών που εξαφανίστηκαν στα νησιά της Χαβάης τις τελευταίες δεκαετίες, δήλωσε ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαβάης Μάικλ Χάντφιλντ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.