Μουσείο Τυπογραφείας

Ο λόγος στους παραγωγούς…

Οι προτάσεις των μελετητών για τα αβοκάντο ακούστηκαν χθες με μεγάλη προσοχή από εκπροσώπους παραγωγών (ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμός βιοκαλλιεργητών) και γεωπόνους. Ωστόσο όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση, υπάρχει σοβαρό θέμα παιδείας ανάμεσα στους αγρότες. Και αυτό γιατί ο πληθυσμός είναι γηρασμένος σε μεγάλο βαθμό και οι νέοι που ασχολούνται δεν είναι σε θέση πολλές φορές να παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις.
Επίσης παρόλο που οι συλλογικές μορφές δράσης όπως οι ομάδες παραγωγών και οι συνεταιρισμοί είναι αυτές που θα στηρίξουν πραγματικά τους παραγωγούς το αρνητικό παρελθόν που υπάρχει στο Νομό Χανίων βρίσκει αντίθετους αρκετούς αγρότες στη συμμετοχή τους σε αυτές τις δραστηριότητες.
Ωστόσο το επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα της μελέτης θα διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.