Μουσείο Τυπογραφείας

Ο λόγος περί ευρωεκλογών

European Union on mapΕνας μήνας πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων (περίπου στο 40%) δεν ξέρουν ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο, ενώ ένα 5% μπορεί να επικαλεσθεί τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής τους.
Τι σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως ότι δεν έχει γίνει όση συζήτηση θα έπρεπε πριν φθάσουμε στις ευρωκάλπες; Συζήτηση τόσο για το τι σημαίνουν τελικά οι ευρωεκλογές όσο και για τα πραγματικά προβλήματα της Ευρωζώνης;
Σύμφωνα πάντως με την εν λόγω έρευνα, που μάλιστα δημοσιοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα κύρια θέματα που ανησυχούν τους Ευρωπαίους παραμένουν η οικονομία, η ανάπτυξη, ο αγώνας κατά της ανεργίας των νέων και η μετανάστευση.
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν ακόμη οι ψηφοφόροι στην κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικά, για τα οποία η Ευρωζώνη οφείλει να αντιμετωπίσει, στο όνομα της συνοχής της και της αλληλεγγύης προς τις χώρες που την αποτελούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.