Μουσείο Τυπογραφείας

Ο κότινος από την αρχαία ελιά των Βουβών θα «παρελάσει» σήμερα με την ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας στο Ρίο

To τέταρτο ολυμπιακό ταξίδι του, αυτήν τη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πραγματοποιεί ο κότινος από την αρχαία Ελιά των Βουβών.

Mετά την Αθήνα, το Πεκίνο και το Λονδίνο, ο κότινος θα «παρελάσει» σήμερα μαζί με την ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών.

«Είναι ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα για το ήθος και την ευγενή άμιλλα. Στέλνομε από την Ελλάδα το μήνυμα της ειρήνης και τις φιλίας των λαών που ιδιαίτερα στις ημέρες μας είναι πολύ επίκαιρο. Από κλάδο ελαίας στεφανώνονταν οι Ολυμπιονίκες στην αρχαιότητα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, τα στεφάνια των νικητών ήταν από τα κλαδιά της ελιάς των Βουβών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το χωριό Βούβες, Γιάννης Μαλανδράκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.