Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Ιούλιος 2019 θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία

18248176Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία, με τα πρώτα αρχεία να χρονολογούνται στο 1880.

Σύμφωνα με  Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, ο Ιούλιος του 2019 ήταν κατά 0,95 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από το μέσο όρο μηνιαίων θερμοκρασιών του 20ού αιώνα.

Για τους μετεωρολόγους, τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, αφού αρκετές ήταν οι ευρωπαϊκές χώρες που κατέγραψαν θερμοκρασίες – ρεκόρ όλων των εποχών, τον Ιούλιο, αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press που αναδημοσιεύει το CNN Greece.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ανοδική αυτή τάση στη θερμοκρασία θα συνεχιστεί, λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Ο περασμένος μήνας κατέρριψε το ρεκόρ θερμοκρασίας του Ιουλίου του 2016, κατά 0,03 βαθμούς Κελσίου, ενώ o φετινός Ιούνιος «έσπασε» το ρεκόρ θερμοκρασίας των τελευταίων 140 ετών.

H εκτίμηση της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, έρχεται σε συνέχεια των δεδομένων του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus για την κλιματική αλλαγή, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Copernicus, η θερμοκρασία τον Ιούλιο 2019 ήταν 0,56 βαθμό Κελσίου μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2000. Είναι σχεδόν 1,2 βαθμό Κελσίου πάνω από το προβιομηχανικό επίπεδο, που αποτελεί τη βάση αναφοράς των εμπειρογωμόνων του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας εκτιμά πως το 2019 θα περιληφθεί στο τοπ 5 των πιο ζεστών ετών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.