Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Γαλατάς υποδέχτηκε τον Μίκη Θεοδωράκη

Συγχωριανοί και συγγενείς του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τον περίμεναν πολύ πιο νωρίς από την προκαθορισμένη ώρα  στο πατρικό του σπίτι στον Γαλατά του Δήμου Χανίων για να τον δουν και να συνομιλήσουν. Τον κ. Θεοδωράκη που κατέφτασε στις 11 π. μ. συνόδευε ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Γεώργιος Αγοραστάκης, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ακόμα και αρκετοί Χανιώτες.

Το «παρών» επίσης έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, η αντιδήμαρχος Χανίων κα Βαρβάρα Περάκη, ο πρώην δήμαρχος Νέας Κυδωνίας κ. Εμμανουήλ Σταματάκης, ο πρώην νομάρχης Χανίων κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ο πρώην διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια των συναυλιών του Μίκη κα Μαρία Φαραντούρη κ. ά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το πρώτο κουαρτέτο του διάσημου συνθέτη από το Μουσικό Σύνολο Vamos το οποίο συγκίνησε τον μουσικοσυνθέτη για να αναφερθεί ο ίδιος στην εποχή που παίχτηκε επισημαίνοντας ότι ήταν ένα λαχταριστό έργο αφιερωμένο στην αγαπημένη του Μυρτώ την οποία εξακολουθεί να αγαπά και σήμερα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ  στα «Χ.ν.» της Δευτέρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.