Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Ερντογάν τα “βάζει” με τους Financial Times

w14-140948Erdogan4Τους «Financial Times» βάζει στο… στόχαστρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη γνωστή εφημερίδα ότι παραποιεί στοιχεία και ισχυρίζεται ψευδώς πως η τουρκική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του cnn.gr, την… οργή του Τούρκου προέδρου προκάλεσε το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα είχε διογκώσει τεχνητά τα συναλλαγματικά αποθέματά της, τα οποία κατέρρευσαν τις περασμένες εβδομάδες.

Μάλιστα, όπως γράφει το Associated Press, η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε κατά 2% έναντι του δολαρίου αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η οικονομία της Τουρκίας παραμένει ισχυρή και ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα δέχεται επίθεση επειδή μιλάει για «τις αδικίες», μεταξύ των οποίων και για τους πρόσφυγες.

«Ω, Financial Times! Τι γνωρίζετε για την Τουρκία που φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες; Πόσους πρόσφυγες έχετε εκεί στη χώρα σας;» διερωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.