Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Κύριε διευθυντά,
με αφορμή την δημοσίευση της βιογραφίας του Ελευθέριου Βενιζέλου (έκδοση Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”), μίας πλήρους βιογραφίας του μεγάλου πολιτικού, θέλω να επισημάνω το εξής:
Εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία, γίνεται μια προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης του Ελληνος πολιτικού. Αμφισβητείται η εθνικότης του, αμφισβητείται η συνεισφορά του στην προσπάθεια απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και Ενωσης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οπως και την εποχή του Μεγάλου Διχασμού, η κατασυκοφάντηση του Ελευθέριου Βενιζέλου και της πολιτικής του, έτσι και τώρα, εγκυμονεί καταστροφή. Ο Διχασμός του A’ Παγκοσμίου Πολέμου έφερε την Μικρασιατική Καταστροφή. Η τωρινή κατασυκοφάντηση του Ελ. Βενιζέλου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αποσχιστικό ή την ανάδειξή του.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την πολιτική του είναι αυτός, ο οποίος ένωσε τελικά την Κρήτη με τον μητρικό κορμό.
Και όχι μόνο αυτό. Με τη συνθήκη των Σεβρών προσπάθησε να δημιουργήσει μία Ελλάδα των 5 Θαλασσών και των 2 Ηπείρων.
Μία Ελλάδα που δεν θα  γινόταν δορυφόρος καμίας Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Τα λάθη των Κωνσταντινικών και της τότε ασκηθείσας πολιτικής από το 1921 έως και το 1922 τα πληρώνει σήμερα η Ελλάς.
«Ο Βενιζέλος δεν είναι αθάνατος, αλλά εφήμερος, και δεν είναι μόνον εφήμερος, αλλά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι ένα φαινόμενο. Με αυτό εννοώ ότι δεν διαθέτει διάδοχο του δικού του διαμετρήματος. Με άλλα λόγια δεν είναι η Ελλάδα». Ναύαρχος σερ Τζον ντε Ρόμπεκ, Μάρτιος 1920.
Κωνσταντίνος Κνιθάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.