Μουσείο Τυπογραφείας

Ο εφεσιβάλλων κ. Μουζάλας

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, γιατρός, μαιευτήρας και ακτιβιστής κ. Γιάννης Μουζάλας ενοχοποιείται για έλλειψη πολιτικής ευθύνης με δημόσιες δηλώσεις. Στο παρελθόν, Μάρτιος 2016, έριξε νερό στον μύλο των Σκοπιανών, ενισχύοντας τη θέση τους, όταν είχαν συγκεντρωθεί οι πρόσφυγες στην Ειδομένη. Μιλώντας σε τηλεπαρουσιαστή για τις δραστηριότητες των ΜΚΟ αποκάλεσε τη FYROM “Μακεδονία”. Το γεγονός προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί δηλώνοντας «Ζητάω συγγνώμη… είναι γκάφα… μπορεί να μην το κατάλαβα και παρασύρθηκα»!!
Αν ο κ. Μουζάλας τότε υπέπεσε σε φραστικό ολίσθημα, τώρα χαρακτηρίζεται ως πολιτικός, χωρίς ευελιξία και λογική σε πρόσφατη συνέντευξή του στον κ. Παπαχελά, σχετικά με την έφεση, που υπέγραψε για την ακύρωση της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο Αξιωματικό Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί. Ο κ. Μουζάλας είπε ότι «εδώ υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι (οι οκτώ) είναι πραξικοπηματίες. Θα ήθελα να είμαι βέβαιος, ότι η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες. Θα ήθελα μια τελική απόφαση, αν αυτοί οι άνθρωποι, συμμετείχαν σε πραξικόπημα ή όχι».
Εν προκειμένω υπάρχει πολυσέλιδο σκεπτικό του Α.Π., που αποφάσισε τελεσίδικα, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχει περίπτωση, να εκδοθούν ως πραξικοπηματίες. Με άλλη απόφασή της έδωσε και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή άσυλο στον ένα αξιωματικό. Ερχεται ο καθ’ ύλιν υπουργός και ξανανοίγει το θέμα με την έφεση, την οποία πολλοί Δικηγορικοί Σύλλογοι θεωρούν παράτυπη, την δε εκ νέου σύλληψη του Τούρκου Αξιωματικού παράνομη. Πάντως για να μιλάει ο υπουργός έτσι, κάποια στοιχεία θα έχει. Ας τα δώσει στη δημοσιότητα, να σταματήσουν οι άδικοι σχολιασμοί.
Μερίδα του Τουρκικού Τύπου πανηγυρίζει χαρακτηρίζοντας τη δήλωση Μουζάλα “συγκλονιστική”. Γνωρίζει, προφανώς, ο κ. υπουργός ότι το θέμα της έκδοσης είναι διαφορετικό από την περίπτωση του ασύλου. Γιατί αφήνει, να γίνει βορά των επικριτών του, που τον κατηγορούν για ερασιτεχνισμό; Η προσφυγή αναίρεσης της ευνοϊκής απόφασης χορήγησης ασύλου θέτει το ζήτημα στην κρίση της δικαιοσύνης, όμως δεν χρειάζονταν οι δικαιολογίες περί εκτιμήσεως, ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι πραξικοπηματίες». Πρόκειται για αδιανόητη και άσκοπη κίνηση, τη στιγμή, που δεν ευοδώθηκε η δέσμευση του πρ/ργού προς τον Ερντογάν ότι θα εκδοθούν εντός 20 ημερών, εφόσον αποδειχθεί ότι θα πρόκειται για πραξικοπηματίες.
Ο Ερντογάν το είπε στη χώρα του, το επανέλαβε και στον Παπαχελά, όπως τον συνέφερε. Ο πρ/ργός δεν βγήκε να διασκευάσει την αρχική του υπόσχεση κατόπιν της αμετάκλητης απόφασης του Α.Π. Ο κ. Μουζάλας δεν αντιλαμβάνεται ότι εκθέτει τον εαυτό του, τον πρωθυπουργό και επιδεινώνει τα πράγματα;
Σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη αποφασίσει να συνεχισθεί το άσυλο στον Τούρκο Αξιωματικό, δεν θα φέρει σε δίλημμα την ηγεσία του τόπου, με κίνδυνο δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου;
Πάντως ο κ. Μουζάλας μπορεί να είναι άριστος στο επάγγελμά του, ηθικός και ακέραιος στις συναλλαγές του, δεν έπεται, ότι είναι κατάλληλος και για πολιτικός!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.