Μουσείο Τυπογραφείας

Ο δρόμος είχε τη δική του Ιστορία

Είναι τόσα πολλά τα διλήμματα και οι προκλήσεις που προκύπτουν στα Χανιά, που συνήθως ξεπερνούν τις αντοχές των τοπικών ηγεσιών.
Τα έργα στην οδό Αποκορώνου είναι ένα ελάχιστο δείγμα μιας πολιτικής επιλογής, που επιταχύνει τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την αγανάκτηση των πολιτών.
Εχει σημασία πότε επιλέγεις να κάνεις μια παρέμβαση, με ποιους όρους και με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Αντιλαμβάνεσθε ότι δυο μήνες πριν τις τοπικές εκλογές, παροξύνονται τα πνεύματα, γιατί οι δυσάρεστοι συνειρμοί είναι πολλοί.
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, η οδός Αποκορώνου, είναι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους των Χανίων.
Το κυκλοφοριακό φορτίο είναι μεγάλο, και οι συνεπακόλουθες αποφάσεις προϋποθέτουν ένα μίνιμουμ συναίνεσης και μια κυκλοφοριακή λογική.
Οι πρωτοβουλίες των ηγεσιών πρέπει να γίνονται αντιληπτές από την κοινωνία, γιατί αλλιώς προκαλούν -εύλογα- αντιδράσεις.
Σκεφθείτε αυτή η απόφαση παρέμβασης να είχε ληφθεί πριν από 3 χρόνια.
Δεν εξετάζω τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα· δεν είμαι ειδικός. Απλά διασαλεύθηκε ο πολιτικός χρόνος της πόλης. Και αυτό κοστίζει…

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ 21 Μαρτίου 2019 ~ 12:44 ~ Απάντηση

    Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να δείτε το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται και για να δείτε επίσης πως αυτό δεν δημιουργείται λόγω έργων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.