Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Δήμος Κισάμου για τα απορρίματα στον Μπάλο

Διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου , όπως γνωστοποίησε μέσω σχετικής ανακοίνωσης ο δήμος Κισάμου, η αίτηση του δήμου Κισάμου, για άμεση απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων από την περιοχή του Μπάλου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μετά την διαβίβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου της αίτησης του δήμου μας, για άμεση απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων από την περιοχή του Μπάλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Κισσάμου την Παρασκευή 31-8 και ώρα 2 το μεσημέρι παρουσία και του προέδρου του Φορέα που υπάγονται οι περιοχές Νατούρα κ. Λυμπεράκη Πέτρου. Από τις δύο λύσεις που προτάθηκαν από τον κ. Λιμενοσταθμάρχη Κισσάμου, επιλέχτηκε αυτή που μπορεί να υλοποιηθεί.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Cretan Daily Cruises, η οποία δέχτηκε το αίτημα του Δημάρχου και έκανε αίτηση προς την Λιμενική Αρχή Κισσάμου να πραγματοποίηση ένα μεμονωμένο πλου χωρίς επιβάτες με το καράβι τους για να μεταφερθούν τα απορρίμματα. Το αίτημα θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και στην συνέχεια θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.
Ως Δήμος θεωρούμε ότι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και με τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μπάλου, πρέπει να τυγχάνει τις φροντίδας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και πολιτών , διότι είναι εθνική μας υποχρέωση.
Δυσλειτουργίες που ενδεχομένως να δημιουργούνται λόγω τις νομοθεσίας που δεν μπορεί να εξειδικευτεί για ιδιαίτερες και ενδεχομένως μεμονωμένες περιπτώσεις (όπως η δική μας), πρέπει να αντιμετωπίζονται δίχως εμπόδια, με ελεγχόμενες και ασφαλείς τρόπους»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.