Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου για το άνοιγμα των σχολείων

Με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων την Δευτέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ο δήμος Καντάνου – Σελίνου σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «τη Δευτέρα, 11.05.2020 θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στη συνέχεια από τις 18 Μαΐου των μαθητών των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και Γυμνασίου, μετά από τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους λόγω του κορωνοϊού COVID – 19.
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, συμπορευόμενοι με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Υγείας μερίμνησαν ώστε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων να γίνει με ασφάλεια για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημέρας θα γίνεται σχολαστική καθαριότητα κατά την διάρκεια των μαθημάτων αλλά και μετά την λήξη τους, απασχολώντας εκτός από το προσωπικό καθαριότητας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλαδή των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, που σε αυτή τη φάση δεν λειτουργούν.
Φροντίσαμε ώστε να υπάρχουν σε κάθε σχολείο τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και ατομικής προστασίας όπως αντισηπτικά, σαπούνια, χαρτοπετσέτες μιας χρήσης καθώς και μάσκες παρόλο που για τους μαθητές δεν είναι υποχρεωτική η χρήση τους.
Την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 παρελήφθησαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, συσκευασμένα αντισηπτικά για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, στο πλαίσιο υιοθέτησης προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.
Τα αντισηπτικά κατανεμήθηκαν στις εκπαιδευτικές δομές σύμφωνα με απόφαση πίνακα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Την Παρασκευή 08.05.2020 ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου προέβη σε απολύμανση των σχολικών του εγκαταστάσεων παρόλο που δεν υποχρεούται εφόσον δεν έχει υπάρξει κρούσμα, ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να προσέλθουν με ασφάλεια τη Δευτέρα, 11.05.2020 στα σχολεία τους.
Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος εξωσχολικών ατόμων στις σχολικές εγκαταστάσεις πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, απαγορεύεται κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα στους αύλειους χώρους (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ) για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.