Μουσείο Τυπογραφείας

O διάπλους της Κισάμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

KWSTHSBAROYXAKHS

Από τη συμμετοχή του στο υπερκοπέλι

Από τη συμμετοχή του στο υπερκοπέλι

Τον διάπλου του κόλπου της Κισάμου, από το Ακρωτήριο Γραμβούσα απέναντι στο Ακρωτήριο Σπάθα, θα επιχειρήσει να κάνει ένας τολμηρός αθλητής ο 44χρονος Κωστής Βαρουχάκης!
Μάλιστα ο διάπλους γίνεται με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Κουτουφιανών (στην Κίσαμο) και παρότι ανακοινώθηκε επίσημα μόλις χθες έχει κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου.
«Στόχος μου είναι να περάσω από το ένα Ακρωτήρι στο άλλο. Δεν ξέρω ακόμα το ακριβές σημείο από το οποίο θα ξεκινήσω και που θα καταλήξω καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τους ανέμους που θα πνέουν εκείνη την ημέρα στις 26 Αυγούστου. Επέλεξα τη συγκεκριμένη ημερομηνία για συγκεκριμένο λόγο που για την ώρα δεν θα αποκαλύψω» λέει ο Κωστής Βαρουχάκης που για χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής του Κισαμικού , τα τελευταία χρόνια ανήκει στο σύλλογο “Άνεμος” και έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε δοκιμασίες όπως το “Iron Man” και το
“Υπερκοπέλι”!
«Ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο και σκέφθηκα ότι θα ήταν καλό να έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με παρότρυνε η αδελφή μου να στηρίξουμε το Ειδικό Σχολείο στην Κίσαμο που φιλοξενεί αρκετά παιδιά και προσφέρει σημαντικό έργο. Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από προσφορές επαγγελματιών και κόσμου έτσι ώστε να καλύψουμε κάποια ανάγκη του σχολείου. Είναι συγκινητική η υποστήριξη και το ενδιαφέρον όλων όσων ακούν για την προσπάθεια με ρωτάνε πως θα μπορούν να βοηθήσουν και με ποιους τρόπους. Όταν μάλιστα μαθαίνουν ότι θα ενισχύσουμε το Ειδικό Σχολείο όλοι λένε ότι αξίζει τον κόπο» αναφέρει ο Κωστής
Βαρουχάκης.
Η απόσταση από το ένα Ακρωτήρι στο άλλο είναι σε ευθεία περίπου 11 χλμ. και ο κολυμβητής εκτιμάει -επειδή δεν θα μπορεί να κινείται σε ευθεία γραμμή- ότι θα πρέπει να διανύσει πάνω από 12 χλμ.
«Δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο αν και έχω συμμετάσχει στο Iron Man που έχει κολύμβηση και άλλα αγωνίσματα. Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη απόσταση που έχω κάνει στην προπόνηση είναι περίπου 8 χλμ. Τέσσερις από τις 7 ημέρες της εβδομάδας κάνω κολύμβηση με προπονητή από το σύλλογο “Άνεμος” που είναι τριαθλητικό σωματείο. Πιστεύω ότι στις 26 Αυγούστου θα είμαι έτοιμος!» καταληγει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.