Μουσείο Τυπογραφείας

Ο χρόνος τρέχει…

Τα βρήκαν με τα πολλά κυβέρνηση – τραπεζίτες στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κι έτσι ένα από τα δεκαέξι προαπαιτούμενα που χρειάζεται να ολοκληρώσει η Ελλάδα κατά τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα Ελληνικά ομόλογα, παίρνει τον δρόμο της νομοθετικής ρύθμισης.
Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να περιμένει την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να  εκδώσει στις 27 Φεβρουαρίου την έκθεσή της σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας -έκθεση καθοριστικής σημασίας για το εάν το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα αποφασίσει να επιτρέψει την εκταμίευση των χρημάτων- ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει.
Είναι αρκετό άραγε το διάστημα μέχρι τις 11 Μαρτίου για την υλοποίηση των υπολοίπων δράσεων – προαπαιτουμένων; Ή να περιμένουμε μετάθεση της απόφασης -λόγω εκκρεμοτήτων- στο Eurogroup του Απριλίου;
Με το σκεπτικό ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των παραπάνω δράσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενδεχόμενη αρνητική απόφαση δεν θα στερήσει μόνο σημαντικά ποσά από το δημόσιο ταμείο αλλά θα στείλει και ιδιαίτερα αρνητικό μήνυμα αναφορικά με την προσήλωση της χώρας στην υπεύθυνη οικονομική πολιτική, ας ελπίσουμε ότι όλα, τελικά, θα πάνε κατ’ ευχήν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.