Μουσείο Τυπογραφείας

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας για την απομάκρυνση Φουρναράκη από το Ιστορικό Αρχείο

istoriko arxeio kritisΤην θέση του για τις αλλαγές στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, διατυπώνει με ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης &
Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: «Προκαλεί απογοήτευση η απομάκρυνση από τη θέση του Προϊσταμένου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης του Δρ. Κωνσταντίνου Φουρναράκη, ενός ανθρώπου, ο οποίος με ευσυνειδησία, ακεραιότητα και ευαισθησία τα τελευταία χρόνια ανήγαγε τη εύρυθμη λειτουργία του ΙΑΚ σε προσωπικό και επαγγελματικό του όραμα. 

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών το ΙΑΚ, τα τελευταία χρόνια, διαγράφει μια πορεία σημαντικών επιτυχιών και εξωστρέφειας αναλαμβάνοντας σπουδαίο ρόλο ως κέντρο ιστορικής έρευνας και πολιτιστικής δράσης, συμβάλλοντας καίρια στη συγκρότηση της συλλογικής μας ταυτότητάς ως Κρητικοί και ως Έλληνες. Σήμερα, υπό την γνώση, ευθύνη και την καθοδήγηση του Δρ. Φουρναράκη και σε συνεργασία με τον νεοϊδρυθέντα και δραστήριο Σύλλογο Φίλων ΙΑΚ, βρίσκονται σε εξέλιξη καθοριστικής σημασίας θέματα για το μέλλον του ΙΑΚ, όπως η μεταστέγαση του, η ψηφιοποίηση του, αλλά και πλήθος σημαντικών διοργανώσεων.
Την παραπάνω πορεία ανακόπτει η πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την μη ανανέωση της απόσπασης του Δρ. Φουρναράκη, απαξιώνοντας ταυτόχρονα, συνειδητά και απροκάλυπτα και τις δημόσιες εκπεφρασμένες θέσεις φορέων και θεσμών για την ανάγκη παραμονής του.
Τόσο η άτολμη ανακοίνωση της Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Χανίων η οποία αποφεύγει να λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του Δρ. Φουρναράκη και που αρκείται σε γενικόλογες και ασαφείς υποδείξεις, όσο και η σιωπή που έχουν επιδείξει οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές των Χανίων αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια απόφαση πολιτικής-κομματικής σκοπιμότητας.
Ο χώρος των Ιστορικών Αρχείων Κρήτης σαφώς δεν προσφέρεται για αυτού του είδους τους πολιτικούς – κομματικούς σχεδιασμούς που καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Ως εκ τούτου, αναμένουμε έστω και τώρα, την ανανέωση της απόσπασης από το Υπουργείο του Δρ. Κωνσταντίνου Φουρναράκη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.