Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Αλγόριθμος

Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις εξουσίες θα ’τανε αληθινή σωτηρία.
Οδ. Ελύτης

Οι αντιθέσεις, τα πολυποίκιλα οικονομικά συμφέροντα, οι άκαρπες αντιπαραθέσεις, δημιούργησαν την ανάγκη ύπαρξης του κράτους. Το κράτος που έφτιαξαν οι πολίτες για αυτούς και που αυτό στην πορεία αυτονομήθηκε και λειτουργεί πάνω από αυτούς ή εναντίον τους. Αυτή η αποξενωμένη, κυριαρχική δύναμη είναι το κράτος σήμερα πλέον .
Ο Αισχύλος στην τραγωδία Προμηθέας δεσμώτης μας λέει. Ελεύθερος γαρ ούτις εστί πλην Διός. Κανένας δεν είναι ελεύθερος παρά μόνο ο Δίας. Ο Κράτος απλώς αποδέχεται τις εντολές του Δία, δίχως αντίθετη σκέψη. Ο λόγος του Δία είναι για τον Κράτο η μόνη δυνατή δικαιοσύνη .Ο Κράτος είναι ανίκανος να αισθανθεί φιλία ή οίκτο επειδή δεν έχει δικό του σύστημα αξιών, εκτός αυτού που του έχει οριστεί από τον Δία .
Δεν απομένει σε μας παρά να σκεφτούμε ποιος είναι αυτός ο Δίας σήμερα που το κράτος τον εξυπηρετεί και τον υπακούει τυφλά .
Ημουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς σε περιστατικό όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έλεγε στην υπάλληλο: Εχω καταθέσει τα χαρτιά μου 3 χρόνια τώρα και σύνταξη δεν έχω πάρει ακόμα.
Και η υπάλληλος του απαντά ενώ πληκτρολογούσε στον υπολογιστή της.
Από μας είναι εντάξει τα χαρτιά σας, απλά περιμένουμε τον αλγόριθμο που αργεί ακόμα. Ξερετε είναι οι απατεωνιές του Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που τον άλλαξε, αλλά τον μαθηματικό τύπο δεν τον έχουν βγάλει ακόμα προηγούμενοι και τωρινοί.
Ποιος ενδιαφέρεται για περιττούς ανθρώπους…
Ααα περιμένετε τον αλγόριθμο, απαντά ο φιλόδοξος συνταξιούχος.
Και η γυναίκα του δίπλα να τον ρωτά: Ποιος είναι αυτός ο αλγόριθμος; Δεν ξέρω, κάποιος που θα υπογράψει.
Πάμε να φύγουμε… και έφυγαν σκεπτικοι.
Να ρωτήσω εγώ τώρα με τη σειρά μου τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Μήπως ξέρετε εσείς τον αλγόριθμο; Εσείς που δεν λέτε ψέματα, εσείς που σέβεστε και δεν κοροϊδεύετε τους πολίτες, εσείς που φέρατε την ανάπτυξη και σώσατε τη χώρα, εσείς που φέρατε την κανονικότητα. Πείτε μας, τον ξέρετε τον αλγόριθμο;
Θεωρείται κανονικότητα να περιμένει ο πολίτης τρία χρόνια για μία φτωχοσύνταξη;
Λοιπόν να μην απορείτε καθόλου για τα εχθρικά αισθήματα που τρέφουν οι πολίτες για το κράτος. Η κρατική εξουσία και η αναγνώριση, η υπακοή, η συνέπεια, η τιμιότητα και ο σεβασμός είναι βρόγχος ανάδρασης κύριε Μητσοτάκη.
Ο τσαμπουκάς του Χρυσοχοΐδη και το μαστίγιο δεν θα δώσουν κύρος και δεν θα μετατρέψουν σε λειτουργικό αυτό που σήμερα κακώς ονομάζουμε ελληνικό κράτος.
Μία Λερναία Υδρα είναι και δεν ξέρω με πόσες κεφαλές…
Οι πολίτες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να συμπεριφέρονται και αυτοί όπως τους συμπεριφέρεται το κράτος.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,δυστυχώς η πατρίδα μας πλήρες μέλος της ΕΕ από το 1981, δεν κατάφερε ακόμη να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα ,αν και οι κουτόφραγκοι έδωσαν σε μας όσα δεν πήρε ποτέ άλλη χώρα.΄Ισως η διαχείρηση των πακέτων Ντελόρ,Σαντέρ,των Μ.Ο.Π. κλπ,κλπ,κλπ,σε συνδυασμό με τις σουρεαλιστικές αυταπάτες να δίνουν την εξήγηση.Σέ ότι αφορά για το ποιό θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του κ.Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει πιστεύω δώσει επαρκή απάντηση ο Σωκράτης στον διάλογο του με τον Κρίτωνα.Αν έλθουν οι Νόμοι και η Πολιτεία,σταθούν ξαφνικά μπροστά μας και μας ρωτήσουν:”Για πές μας Σωκράτη,τι έχεις στο νου σου να κάνεις; ΄Αλλο τίποτα η σκέπτεσαι μ΄αυτό το έργο που αποτολμάς ν΄αφανίσεις και μας τους Νόμους και ολόκληρη την πολιτεία,όσο σου περνάει από το χέρι;Η φαντάζεσαι πως είναι δυνατόν να στέκεται όρθια και να μην έχει αναποδογυριστεί εκείνη η πολιτεία όπου οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν ισχύουν καθόλου,αλλά ακυρώνονται και καταργούνται από οποιονδήποτε πολίτη;”……Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.