Μουσείο Τυπογραφείας

Ο αγώνας βρήκε τον εκφραστή του στο πρόσωπο της Ντοάα

Είναι κάποιες φορές που οι λέξεις αγώνας, αλτρουισμός, αυταπάρνηση βρίσκουν πραγματικά τους εκφραστές τους.
Παράδειγμα αυταπάρνησης και ηρωισμού του συνεχώς αγωνιζόμενου ανθρώπου είναι η 19χρονη από τη Συρία Ντοάα Αλ Ζαμέλ, η οποία προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, όταν, μετά από το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κρήτης αρχές Σεπτεμβρίου, παρέμεινε ζωντανή παλεύοντας τέσσερις ημέρες με τα κύματα, έχοντας στην αγκαλιά της δύο μικρά παιδιά για να τα σώσει.
Νωρίτερα είδε δεκάδες πατριώτες της να πνίγονται στα παγωμένα νερά και μαζί με αυτούς τον αρραβωνιαστικό της με τον οποίο έκαναν σχέδια για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Σήμερα η θαρραλέα Ντοάα παραμένει φιλοξενούμενη στα Χανιά, ωστόσο, η παραμονή της στη χώρα μας μοιάζει αβέβαιη, αφού, εάν δεν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια για να καταστεί μόνιμη η παραμονή της εντός χωρών της Ε.Ε., κινδυνεύει με απέλαση…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων βράβευσαν χθες τη 19χρονη προσφέροντάς της παράλληλα ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο της ειρήνης και της ομόνοιας των λαών. Παράλληλα οι τοπικοί φορείς δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στη νεαρή κοπέλα.
Με τη βοήθεια του μεταφραστή η 19χρονη μπόρεσε χθες να πει δύο λόγια συγκινημένη, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους συμπατριώτες της: «Μέχρι σήμερα είναι ζωντανές οι εικόνες στο μυαλό μου και αυτό είναι βασανιστικό. Η οικογένειά μου και όλοι οι συμπατριώτες μου που έχουν μείνει πίσω, κινδυνεύουν. Θέλω να πω στον λαό της Συρίας πως ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.