Μουσείο Τυπογραφείας

Ντρέπεται κανείς;

3

Μια πόλη που αρνείται πεισματικά να αλλάξει νοοτροπία, αποτυπώνεται μέσα από τις φωτογραφίες που στέλνουν αναγνώστες μας.
Στη μία περίπτωση, οι κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης “μεταφέρθηκαν” πάνω στη θέση στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων! Κάποιος “έξυπνος” προφανώς σκέφτηκε να… απελευθερώσει έτσι χώρο για τη στάθμευση του αυτοκινήτου του.

4
Στη δεύτερη περίπτωση, αυτοκίνητα σταθμευμένα μέσα στον χώρο περιπάτου στο άλσος των Αγίων Αποστόλων. Ακριβώς πίσω από την πινακίδα που ενημερώνει για την απαγόρευση εισόδου οχημάτων. Ενα προκλητικό “δε βαριέσαι” απέναντι στη λογική και στον σεβασμό των συμπολιτών μας.
Για όλες αυτές τις εικόνες άραγε, πόσοι ντρέπονται που τις αντικρίζουν, τις επιτρέπουν και τις συνεχίζουν;

2 Σχόλια

 • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

  Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, που σημαίνει στο σημείο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τίποτα πλέον δεν μας φαίνεται παράξενο, τίποτα δεν μας φαίνεται λογικό. Η λογική του παραλόγου. Υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχει αρκετή αστυνόμευση αλλά μάλλον δεν υπάρχει και όρεξη για την επιβολή των νόμων. Κατά τα άλλα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως έλεγε και ο αύμνηστος Ηλιόπουλος.

 • [Μαρκος Δασκαλάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Εσείς, η “Συντακτική Ομάδα”, γιατί δε βγάζετε φωτογραφίες με τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν σταθμεύσει – κατά την κρίση σας – παράνομα και να βοηθήσετε με τον τρόπο αυτό τις αρχές να το ερευνήσουν και να καταλογίσουν τα πρόστιμα που αναλογούν;

  Αν φοβάστε τις νομικές συνέπειες λόγω δημοσίευσης, γιατί δε τηλεφωνείτε στην Τροχαία όταν διαπιστώσατε την παράβαση που ισχυρίζεστε πως τελέσθηκε;

  Το να γκρινιάζουμε γενικά και αόριστα, ειδικά πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας (εκ του ασφαλούς δηλαδή) είναι το ΕΥΚΟΛΟ και δε βοηθά σε καμία αλλαγή σε τούτο τον πονεμένο τόπο.

  Το να παίρνουμε πάνω μας την ΕΥΘΥΝΗ και τη συνέπεια λόγων και έργων, είναι το ζητούμενο. Βάλτε και σεις πλάτη να αλλάξουμε την Πόλη που αγαπάμε και να μη φοβάστε.

  Μάρκος Δασκαλάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.