Μουσείο Τυπογραφείας

Novartis

H πολυεθνική του φαρμάκου, των νοσοκομειακών υλικών και εργαλείων ανά τον κόσμο Novartis έχει επιδράσει καταλυτικά στο θέμα της διαφθοράς στον τόπο μας, αφού οι άνθρωποί της κατάφερναν μέσω πολιτικών και άλλων προσώπων να καθορίζουν την πολιτική των φαρμάκων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Το σκάνδαλο είναι διεθνές, διερευνάται σε παγκόσμια κλίμακα και εμάς μας “άνοιξαν τα μάτια”!! άνθρωποι του F.B.I. To γεγονός εκτός του ότι θίγει ηθικές αρχές και το κοινό αίσθημα, επέφερε ζημιά και στο δημόσιο δισ. ευρώ όπως φαίνεται από δημοσιεύματα σε περίοδο των μνημονίων που οι συγκυρίες ήσαν δύσκολες.
Από τον Δεκ. 2016 είχαν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές, οι οποίες από τις έρευνες ανεκάλυψαν εμπλοκή και πολιτικών προσώπων, οπότε η δικογραφία απεβλήθη στον Α.Π., ο οποίος την απέστειλε στον υπ. Δικαιοσύνης. Ετσι ενεργοποιήθηκε, ο νόμος και “αμελητί” διεβιβάσθη στη Βουλή, απ’ την οποίαν ήδη άρχισαν οι διαδικασίες.
Στη δικογραφία φέρονται εμπλεκόμενοι, δύο πρωθ/ργοί και οκτώ υπουργοί, απ’ το 2010 έως τον Ιαν. 2015. Ανθρωποι της εταιρείας σχετίζονταν με πολιτικά πρόσωπα και άλλους παράγοντες, που διαμόρφωναν τις τιμές κυρίως ακριβών φαρμάκων στην Ελλάδα, θεωρώντας την ως τόπο αναφοράς λόγω της ύφεσης απ’ την κρίση των μνημονίων. Ετσι καθορίζονταν οι τιμές σ’ όλη την Ευρώπη. Αν γινόταν αύξηση 20% σ’ ένα φάρμακο αξίας 100 ευρώ, που έκανε τζίρο 40 εκ. ευρώ στην Ευρώπη είχαν κέρδος αμέσως – αμέσως 8 εκ. ευρώ. Αλλος τρόπος που επενεργούσε υπέρ της εταιρείας με τις ελογίες του διεφθαρμένου συστήματος ήταν, ότι οι παράγοντες στον χώρο των προμηθειών παρακώλυαν με κάθε ευρηματικό τρόπο τους ανταγωνιστές της Novartis ώστε αυτή να έχει την πρωτοκαθεδρία. Υστερα ήταν η μόνη απ’ τις προμηθευτικές εταιρείες που εξοφλείτο αμέσως, εν συγκρίσει με τις άλλες οι πληρωμές των οποίων καθυστερούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τη δικαιολογία έλλειψης χρημάτων.
Πρόκειται για σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων μπροστά στο οποίο ωχριούν του Κοσκωτά των “παμπερς” και της “Ζήμενς” οι μάρτυρες κατηγορίας του οποίου έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας προς αποφυγήν “ατυχημάτων”, όπως συνέβη με τη μεγαλύτερη λαθρεμπορία ναρκωτικών του NOOR 1 όπου απ’ τους οκτώ μάρτυρες απέμεινε εν ζωή μόνον ένας.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη χώρα μας ανακοίνωσαν ότι είναι ενήμεροι των δημοσιευμάτων και «δεσμεύονται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές» (“Χ.Ν.” 6/2/18).
Εκτός των δύο πρωθ/ργών και οκτώ υπουργών αποκλείεται να εμπλέκονται άλλα πρόσωπα και δημοσιογράφοι;
Γιατί δημοσιεύθηκαν μόνο τα ονόματα των πολιτικών και όχι των άλλων πολιτών; Εκείνοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα και τ’ αποκάλυψαν είναι οι δημοσιογράφοι.
Αλλα “κόρακας κοράκου βγάζει μάτι”;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.