Μουσείο Τυπογραφείας

Α. Νόβακ: Η Ρωσία θα παραμείνει ένας αξιόπιστος πάροχος αερίου για την Ευρώπη

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με αξιοπιστία φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ενώ η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της χώρας αυτής και της Ουκρανίας θα εξασφαλίσει τη σταθερή παροχή ενέργειας κατά την περίοδο του χειμώνα, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία υπήρξε πάντα ένας αξιόπιστος πάροχος ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη και τους λοιπούς καταναλωτές. Ήταν, είναι και θα είναι ένας αξιόπιστος πάροχος», δήλωσε ο Νόβακ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας για εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
«Η περίοδος του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι πλέον ασφαλής (για την Ουκρανία) και η παροχή στους ευρωπαίους καταναλωτές είναι επίσης σταθερή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μελλοντικές σχέσεις μας θα είναι εποικοδομητικές και ότι θα πληρούνται οι όροι των μεταξύ μας συμφωνιών», δήλωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.