Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Νόμιμα τα γκράφιτι της “Πανθρησκείας” σε Δημόσια – Δημοτικά κτήρια και Σχολεία

Κύριε διευθυντά,
τελευταία παρατηρείται μια έξαρση στο σχεδιασμό σε Δημόσια – Δημοτικά κτήρια των Χανίων, κάποιων ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους γκράφιτι με παραθρησκευτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με την παναίρεση του Οικουμενισμού, την “Πανθρησκεία”, που αποτελεί μια σύνθεση δοξασιών παραθρησκειών και Ανατολικών θρησκειών και η οποία προωθείται στην Ελλάδα από το διεθνές πολιτικο-θρησκευτικό κίνημα της “Νέας Εποχής”.
Στην Κίσαμο Χανίων, σχεδιάστηκε γκράφιτι 150 τ.μ. σε εξωτερικό τοίχο Δημόσιου Σχολείου, γκράφιτι γνωστό και ως ο “θρόνος του θηρίου”, καθώς και άλλο επάνω σε εξοπλισμό κοινής ωφέλειας, το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνει αποκρυφιστικά-οικουμενιστικά σύμβολα καθώς και επιμέρους σχέδια που αποτελούν μια οπτική έκφραση των δοξασιών του «Νιρβάνα», της «Μετεμψύχωσης», του «Κάρμα» και του «Δωδεκαθεϊστικού Καθαρτήριου», βασικών δοξασιών του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού, κύριων παραθρησκευτικών ομάδων που συνθέτουν το αποκρυφιστικό πλέγμα της «Πανθρησκείας».
Στα γκράφιτι που σχεδιάστηκαν στους εσωτερικούς τοίχους νεότευκτου Δημοτικού πάρκινγκ στα Χανιά, συμπεριλαμβάνεται γκράφιτι 40 τ.μ. στο οποίο είναι αποτυπωμένο το Ταοϊστικό σύμβολο «Γιν Γιανγκ» με διάμετρο 2 μέτρων. Κεντρικό θέμα του γκράφιτι είναι ένας νεαρός στη μορφή κινέζικος δράκος σε κατάσταση έκστασης-διαλογισμού, υποστηριζόμενος από το εξ’ ουρανού γυναικείο χέρι της Θεάς Γκουάν-Γιν, της θηλυκής μορφής του Βούδα, ενώ από τα χέρια του κινέζικου δράκου εκπέμπεται μια μορφή ενέργειας προς το Γιν Γιανγκ. Συνολικά, το γκράφιτι αυτό αποτελεί οπτική έκφραση του «Νιρβάνα», της βασικής δοξασίας κύριων παραθρησκειών και Ανατολικών θρησκειών του συγκριτιστικού μείγματος της «Πανθρησκείας», όπως του Ινδουισμού και του Βουδισμού.
Το γκράφιτι που σχεδιάστηκε σε εξωτερικό τοίχο Δημοτικού κτηρίου στο Δημοτικό πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» στα Χανιά, έχει κεντρικό θέμα του τη μορφή του Εωσφόρου – Σατανά – Διάβολου, αποδιδόμενη εδώ με το πρόσωπο του Βάαλ ή Μολώχ, κύριας θεότητας του Σατανισμού και του Νεοπαγανισμού, κύριων παραθρησκευτικών ομάδων της «Πανθρησκείας». Ανωθεν της σχεδιασμένης κεφαλής επικάθεται η “Φλόγα της νόησης” και ένας κύλικας, το αρχαίο παγανιστικό σύμβολο που παραπέμπει στη Μεγάλη Θεά, ενώ ανάμεσα στα κέρατα είναι σχεδιασμένη μια κρεμασμένη ανθρώπινη μορφή. Το μπλε στρογγυλό σημάδι στο κέντρο του μετώπου, απεικονίζει το «τρίτο Μάτι», το έκτο τσάκρα, που έχει σχέση με τις ανατολικές τεχνικές διαλογισμού-Γιόγκα, ένα θρησκευτικό σύμβολο που παραπέμπει στην πνευματική κατάσταση «Νιρβάνα» και το οποίο είναι από τα ισχυρότερα στοιχεία θρησκειολογικού συγκρητισμού, είναι 100% «Πανθρησκεία».
Με Απόφαση των Εισαγγελικών Αρχών των Χανίων τα προαναφερόμενα γκράφιτι της «Πανθρησκείας» σε Δημόσια-Δημοτικά κτήρια και σε Δημόσια Σχολεία και όσα ακόμη σχεδιαστούν, θα υπάρχουν νόμιμα, ελεύθερα κι ανέπαφα για αρκετά χρόνια αφού σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα τέλεσης τόσο του παράνομου αθέμιτου και καταχρηστικού θρησκευτικού προσηλυτισμού όσο και της δημόσιας κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης της Ορθοδοξίας είτε από τους σχεδιαστές τους είτε από τις αρμόδιες και υπεύθυνες για τα κτίρια νυν Δημοτικές Αρχές. Ασφαλώς, το ζητούμενο πλέον για το σημαντικότατο αυτό θέμα είναι η άποψη τόσο της κοινής γνώμης όσο και της τοπικής Εκκλησίας.
Νικόλαος Σ. Στεργιάδης

1 σχολιο

  • [Γιώργος Βενζίνης] ~ 28 Μαρτίου 2019 ~ 21:23 ~ Απάντηση

    Ποιό είναι το πρόβλημα με την Πανθρησκεία; Στα Χανιά υπάρχουν 40 εκκλησίες με χριστιανικά σύμβολα παντού, 3 γκράφιτι σας πείραξαν;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.