Μουσείο Τυπογραφείας

Νέο βιβλίο της Ζοέλ Λοπινό

» Παρουσιάστηκε στα Χανιά

Εμπνευσμένο από την Κρήτη είναι το νέο βιβλίο της Ζοέλ Λοπινό “Η Χρυσαλλίδα” που παρουσιάστηκε στα
Χανιά, στην Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη,
από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Mιλώντας στα “Χ.Ν.” η συγγραφέας ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα» και πως η ιστορία διαδραματίζεται στο ιστορικό χωριό Μαγουλά του Ρεθύμνου.
«Αναφέρεται σε πάρα πολλά τωρινά και παλιά γεγονότα αρχίζοντας από την Μινωική εποχή, αλλά ταξιδεύουμε και  Αθήνα και Νέα Υόρκη. Ταξιδεύουμε κυρίως μέσα στις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό είναι το καλύτερο ταξίδι”».
Και πρόσθεσε: «Βέβαια έχουμε κι όλες τις μυρωδιές της Κρήτης τα όμορφα  τοπία της Κρήτης γιατί εγώ την αγαπώ, την λατρεύω την Κρήτη και την βάζω πολύ μέσα στα βιβλία μου». Η Χρυσαλλίδα είναι το 15ο βιβλίο της συγγραφέως.
Για το βιβλίο μίλησε η Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, εκπαιδευτικός φιλόλογος.
Η Ζοέλ Λοπινό έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων και παραμυθιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.