Μουσείο Τυπογραφείας

Νέες τεχνολογίες μας μαθαίνουν την πολιτιστική μας κληρονομιά

1280x720_cmsv2_0fd77cba-5ba3-55fd-98f4-c54cbb8abf70-3690535Το «Istituto degli Innocenti» στην Φλωρεντία είναι ένα κτίριο της Αναγέννησης. Κτίστηκε τον 15ο αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Μπρουνελέσκι. Εδώ εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό πρότζεκτ Inception. Αφορά τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και μια βάση δεδομένων πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι ανοικτή σε ερευνητές, τουρίστες και ιδρύματα. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Φεράρα συλλέγουν οπτικά δεδομένα για τρισδιάστατες μελέτες ή μελέτες 360°.

«Δημιουργούμε ένα ψηφιακό σχήμα στο χώρο. Συγκεντρώνουμε από κάθε διαφορετικό σημείο ένα σύνολο συντεταγμένων στο χώρο με ακρίβεια χιλιοστού, τις οποίες συνδέουμε με χρωματικά δεδομένα. Αυτή είναι η αφετηρία για ένα τρισδιάστατο μοντέλο, στο οποίο μπορούμε να αναλύσουμε όλα τα αντικείμενα που συνθέτουν ένα κτίριο» επισημαίνει ο Μάρκο Μέντιτσι, ειδικός σε τρισδιάστατες μελέτες και μοντελισμό κτιρίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.