Μουσείο Τυπογραφείας

Νέες ενστάσεις για την καθαριότητα από την Πρωτοβουλία Πολιτών

protovouliaΣτο θέμα της καθαριότητας επανέρχεται η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος”, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή «- Η δημοτική αρχή επέλεξε να αφαιρέσει την υποχρέωση προσκόμισης ενός δικαιολογητικού το 2017, ενώ υπήρχε το 2016. Γιατί; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;
– Γιατί η δημοτική αρχή δεν αναφέρει τι υπάρχει στη σελίδα 23 της διακήρυξης, (σσ. ο όρος υποχρεωτικής προσκόμισης ΑΠΔ) αλλά αναφέρει τι υπάρχει σε αρκετές σελίδες της προκήρυξης του 2017 από την 24η και μετά;».
Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει πως «αντί απαντήσεων, η δημοτική αρχή επικαλείται ότι η σύμβαση ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός που δεν απαντά σε κανένα από τα πολιτικά ζητήματα που θέσαμε».
Παράλληλα, σχολιάζει πως «η δημοτική αρχή επικαλείται πως στο άρθρο 68 του νόμου 3863/2010 δεν προβλέπεται η προσκόμιση ΑΠΔ ως δικαιολογητικού εξόφλησης του εργολάβου. Όμως ο νομοθέτης αναφέρει μερικά υποχρεωτικά δικαιολογητικά χωρίς να αποκλείει άλλα (εκτός των άλλων). Το 2015, το 2014 αλλά και παλαιότερα δεν υπήρχε στους όρους των διακηρύξεων των Οικονομικών Επιτροπών η απαίτηση προσκόμισης από τους εργολάβους Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) από το ΙΚΑ. Ο όρος αυτός προστέθηκε στη διακήρυξη του 2016. Ο ίδιος όρος υπάρχει και στη διακήρυξη του 2017 σελ. 23 & 5.1.1, όπως εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, και μάλιστα στο εδάφιο που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πληρωμής των εργολάβων».
Σε σχετική ανακοίνωση, η Πρωτοβουλία καταλήγει λέγοντας: «Ένα βήμα προς τα μπρος το 2016, μια αναλαμπή που άρχισε να θολώνει από το 2017 και τώρα πίσω ολοταχώς προς τις προσφιλείς πελατειακές λογικές. Οι ευθύνες είναι πολιτικές και βαραίνουν τους αιρετούς, που χαράζουν πολιτική στο Δήμο Χανίων. Στην επαναλαμβανόμενη ειρωνεία από τους κατεχάρηδες αντιδημάρχους για δήθεν προεκλογική ανάγκη να ξεφύγουμε από την ανυπαρξία μας, απαντάμε πως η πολιτική επιλογή τους να μην προσλάβουν 210 εργαζόμενους, ώστε να μείνουν ανέπαφες οι εργολαβίες καθαριότητας, αποτελεί το βάθρο της πολιτικής τους ύπαρξης. Δυστυχώς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.