Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ στα Χανιά

Tη βεβαιότητα ότι μέσα στην επόμενη τετραετία θα υπάρχουν στα Χανιά 8 νέες σχολικές μονάδες μέσω Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

O κ. Βάμβουκας απάντησε σε σχετική ερώτηση των “Χ.ν.” με αφορμή την αγορά από τον Δήμο οικοπέδων στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου για την κατασκευή εκεί Δημοτικού Σχολείου και στα Περιβόλια για την ανέγερση Νηπιαγωγείου.

Ειδικότερα, αναφορικά με την πορεία των σχολικών μονάδων που έχουν ενταχθεί στα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) ο κ. Βάμβουκας ανέφερε πως «ο Δήμος σε συνεργασία με εξειδικευμένο νομικό γραφείο, θα προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο σε δύο διαγωνιστικές φάσεις. Κατά την Α’ φάση θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η προεπιλογή των υποψήφιων αναδόχων, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Θα ακολουθήσει η Β’ φάση, στην οποία θα γίνει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών των προεπιλεγέντων και η ανακήρυξη του αναδόχου του έργου, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019. Στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος θα υποχρεούται να παραδώσει ολοκληρωμένα τα οκτώ νέα σχολεία και την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας εντός δύο ετών από την υπογραφή της σύμβασης». Για την απόκτηση των δύο οικοπέδων σε Χωραφάκια και Περιβόλια ο δήμαρχος είπε πως «στο οικόπεδο των Χωραφακίων θα φιλοξενηθεί ένα σύγχρονο κτήριο και θα απομακρυνθούν από το παλιό οι προκάτ αίθουσες και θα σταματήσει η φιλοξενία των παιδιών σε διπλανό κτήριο και στα Περιβόλια θα ανεγερθεί νέο 3/θέσιο Νηπιαγωγείο». «Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας καθώς μετά από χρόνια το αίτημα μιας νέας σχολικής μονάδας σε ένα χωριό της κοινότητάς μας υλοποιείται. Είναι μια σπουδαία εξέλιξη για μας και τη δεχόμαστε με μεγάλη χαρά», ανέφερε ο κ. Γ. Παντζελιουδάκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών στην οποία υπάγονται τα Χωραφάκια. Ο δημ. Σύμβουλος και διευθ. Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Γ. Κουτράκης επισήμανε πως το νέο σχολείο θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή των Χωραφακίων που «εξελίσσεται ραγδαία. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για τη μεγάλη προσπάθειά του, όπως και τον Κ. Μπροκαλάκη που βοήθησε πάρα πολύ». Τέλος ο συνεργάτης του δημάρχου για θέματα σχολικής στέγης κ. Κ. Μπροκαλάκης σημείωσε πως η διαδικασία ώστε να έλθουν τα δύο οικόπεδα στα χέρια του Δήμου ήταν ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

1 σχολιο

  • [Μαρία Κονδυλάκη] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μπράβο σας κ. Δήμαρχε. Ωστόσο να σας θυμίσω ότι στα Κουνουπιδιανά εκκρεμεί τουλάχιστον δέκα χρόνια η αποδοχή μιας δωρεάς της εκκλησίας προς το Δήμο ενός οικοπέδου δίπλα ακριβώς στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, που θα έδινε μια σοβαρότατη ανάσα στο σχολείο αυτό, το οποίο όπως πολύ καλά γνωρίζετε λειτουργεί με τρία κοντέινερ στην αυλή του και χωρίς αίθουσα εκδηλώσεων. Μήπως θα πρέπει η εκκλησία να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει στο Δήμο το εν λόγω οικόπεδο, μιας και από ότι φαίνεται με τις δωρεές οι νομικές Υπηρεσίες σας δεν τα πάνε και πολύ καλά;;;;;;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.