Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα προθεσμία για ρύθμιση οφειλών στην ΔΕΥΑΒΑ

DEYABAΜε διακοπή νερού κινδυνεύουν όσοι οφειλέτες της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Βορείου Αξονα (ΔΕΥΑΒΑ) δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η προθεσμία για να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΒΑ στο Γεράνι λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, μετά τη νέα παράταση που δόθηκε όταν ο Δήμος Πλατανιά λόγω των καταστροφών από θεομηνία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Οπως εξηγεί η ΔΕΥΑΒΑ, με την πρόσφατη ψήφιση του Ν.4483/31-07-2017, «δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι 30/09/2017, κατόπιν υποβολής αιτήσεώς τους, έως και 100 άτοκες δόσεις, με πλήρη απαλλαγή ή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους».
Συγκεκριμένα:
•Για πληρωμή εφάπαξ η διαγραφή της προσαύξησης φτάνει το 100%.
•Για 2 – 24 δόσεις η διαγραφή προσαύξησης είναι 80%.
•Για 25 – 48 δόσεις η διαγραφή προσαύξησης είναι 70%.
•Για 49 – 72 δόσεις η διαγραφή προσαύξησης είναι 60%.
•Για 73 – 100 δόσεις η διαγραφή προσαύξησης είναι 50%.
Η πρώτη δόση καταβάλεται με την υποβολή της αίτησης και κάθε δόση θα είναι μεγαλύτερη των 20 €.
Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΒΑ, «απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι οι όλες οι μεταγενέστερες οφειλές πρέπει να εξοφλούνται πριν τη λήξη τους. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία της ΔΕΥΑΒΑ στο Γεράνι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Μετά το πέρας της προθεσμίας θα ακολουθήσουν διακοπές υδροδότησης σε υδρόμετρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 200 ευρώ».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 28210 84014 – 84008.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.