Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα προϊόντα και αποδοχή

TechnologyΣτις εποχές που ζούμε, στα χρόνια όπου οι πληροφορίες μεταδίδονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και οι παραλήπτες τις αφομοιώνουν παριστάνοντας και ερμηνεύοντας κάθε φορά και από ένα διαφορετικό ρόλο, αυτό που διαπιστώνει κανείς δεν είναι παρά μία γενικευμένη τάση για αμφισβήτηση των εξουσιών και των κάθε λογής επιβαλλόμενων μέτρων από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση αυτή ξεκίνησε με τα μνημόνια, στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αρκετό καιρό, από την στιγμή που τα καταναλωτικά αγαθά υπερσυσσωρεύθηκαν στις αγορές και η λογική του κέρδους υποσκέλισε την επικοινωνία, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις περαιτέρω ανθρώπινες σχέσεις και τη διευθέτησή τους.
Η υπερσυσσώρευση αγαθών αλλά και η επιζητούμενη αντικατάστασή τους στο όνομα του “καινούργιου” και του τεχνολογικά τελειοποιημένου, δημιουργεί συνεχή παραγωγή και αξιώσεις από τη βιομηχανία αγαθών, που επιβιώνουν εξαιτίας αυτής ακριβώς της αντικατάστασης και του ορυμαγδού των νέων μοντέλων, που σερβίρονται στις αγορές ακατάπαυστα χωρίς όρια και ηθικούς φραγμούς λόγω αυτής της ασύδοτης κυκλοφορίας τους με την εικονική σφραγίδα της υποτιθέμενης απελευθέρωσης. Mε λίγα λόγια, νέα προϊόντα, θριαμβολογίες για το “καινούργιο”, ερώτημα όμως η αποδοχή τους από τους πολίτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.