Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα κινητοποίηση για το ΕΠΑΛ Βρυσών

Από την ΕΛΜΕ αύριο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

12Την στήριξή της στον «αγώνα του ΕΠΑΛ Βρυσών και κάθε σχολείου που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη μόρφωση», εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων και καλεί τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Χανίων αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.

Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύττει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Παράλληλα, εκφράζει την σφοδρή αντίθεσή της «στην παρέμβαση οποιουδήποτε κρατικού μηχανισμού που προσπαθεί να φιμώσει φωνές αντίστασης μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα». Αφορμή το γεγονός ότι, όπως καταγγέλει, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, εκλήθη ο διευθυντής του σχολείου «με τα αρχεία των δυο τελευταίων ετών που αφορούν εγγραφές μαθητών, με σκοπό αυτά να ελεγχθούν για τυχόν παρατυπίες και να επιβληθούν πιθανές διοικητικές κυρώσεις στη Διεύθυνση του Σχολείου».
Η ΕΛΜΕ καταδικάζει «την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης» και «δηλώνει ότι δεν επιτρέψει κανένα πειθαρχικό εκφοβισμό ή μέτρο σε βάρος συναδέλφων και θα πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα». Υποστηρίζει ότι «όσοι ψάχνουν για παρατυπίες και μαγειρέματα χτύπησαν λάθος πόρτα, ας τα ψάξουν στους διαδρόμους των Υπουργείων, στις συνομιλίες με τους θεσμούς, στην προσπάθεια τους να καταργήσουν την απεργία και να συγχωνεύσουν σχολεία».
Τονίζει ότι «η ΕΛΜΕ Χανίων, οι γονείς, οι μαθητές και οι τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσουν τον αγώνας τους και θα τον προστατεύσουν».
Η ΕΛΜΕ ζητά «να μπορούν οι μαθητές να σπουδάζουν την ειδικότητα ή τον προσανατολισμό που αυτοί έχουν επιλέξει, στο σχολείο της περιοχής τους».
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ” ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Στο μεταξύ, η “Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή” ανακοίνωσε ότι
συμμετέχει και αυτή τη φορά «αυτόνομα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Χανίων που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων».

Καταλήψεις σχολείων στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Σε καταλήψεις προχώρησαν χθες πέντε σχολεία των Χανίων. Οι καταλήψεις έγιναν στα πλαίσια της επετείου για τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου το 2008 από αστυνομικό.
Σε κατάληψη βρέθηκαν χθες τα παρακάτω σχολεία: 4ο ΓΕΛ, Γυμνάσιο Ν. Κυδωνίας, 6ο Γυμνάσιο, 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, 1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου.
Σημειώνεται ότι με βάση τη νομοθεσία για τις καταλήψεις οι μαθητές χάνουν αντίστοιχους μηνιαίους περιπάτους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.