Μουσείο Τυπογραφείας

Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια η Εφη Θεοδώρου

Η σκηνοθέτις Ευτυχία Θεοδώρου, επελέγη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης για την επόμενη τριετία, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του Θεάτρου.
H Ευτυχία (Έφη) Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986) και σπούδασε Θεατρολογία στο Παρίσι, στο Universite de la Sorbonne Nouvelle – Paris III (Licence d’Etudes Théâtrales (1987), Maitrise d’ Etudes Théâtrales (1988), D.E.A. d’ Etudes Théâtrales (1990). Το 1986 τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στίχων στο Φεστιβάλ Ιθάκης (πρόεδρος επιτροπής: Νίκος Γκάτσος). Το διάστημα 1996-1999 ήταν Βοηθός Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου “Αμόρε” (Γιάννης Χουβαρδάς). Το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 δίδαξε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Το 2014 και το 2015 δίδαξε στους κύκλους εργαστηρίων που διοργανώνει το BIOS για νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Από τον Οκτώβριο του 2015 διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή “Δήλος” της Δήμητρας Χατούπη.  Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του καλλιτεχνική διευθυντή μπορούν να υποβάλλουν αίτηση θεραπείας ενώπιον του Δ.Σ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησής του.

ΣΤΟ Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ
Για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή ενημέρωσε το Δ.Σ. ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σημειώνοντας ότι έγινε ανάμεσα σε 8 υποψήφιους ήταν απόλυτα σύννομη. «Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του Δ.Σ. για τη δουλειά που έκαναν ακολουθώντας όλες τις νόμιμες  διαδικασίες και αγνοώντας τις όποιες πιέσεις» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως οι προσφυγές του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Μ. Αεράκη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο ΣτΕ απορρίφθηκαν. Το μέλος του Δ.Σ., Δ. Λειψάκης τόνισε πως «από την πρώτη ημέρα είχα πει ότι όποιος και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα τον στηρίξουμε γιατί αυτός είναι ο ρόλος του Δ.Σ. Μου έκανε εντύπωση όμως κ. δήμαρχε ότι αφιερώσατε 8 δευτ. στη κα Θεοδώρου και 1.02 για τον κ. Αεράκη κατηγορώντας τον τρεις φορές ότι δεν έχει τα προσόντα να είναι υποψήφιος διευθυντής στη διαδικασία. Ο κ. Αεράκης στην κοινωνία των Χανίων είχε, έχει και θα έχει τα προσόντα που τον ανέδειξαν σε αυτήν την θέση κανείς δεν του χαρίστηκε, για αυτό και είχε την ανοδική πορεία το ΔΗΠΕΘΕΚ και επί των ημερών σας έχει την καθοδική.» Απαντώντας ο κ. Βάμβουκας «επισήμανε πως μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά τα πράγματα. Ο κ. Αεράκης δεν διαθέτει τα ελάχιστα τυπικά προσόντα που ο νόμος απαιτεί, όχι η προκήρυξη. Τιμούμε και αναγνωρίζουμε τον κ. Αεράκη για την προσφορά του αλλά τι προτείνετε να κάνει το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΚ, να παρανομήσει;».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.